Søk
Close this search box.

Kakaogranola

Del oppskriften

Begynn dagen med kakaogranola som gir deg en begrensa mengde rein kakao men med intens smak av sjokolade, sammen med havre, frø og nøtter! Kakao er supersunt! Kakaogranola lager du med skikkelig kakaomasse og kakaosmør så du får i deg det som faktisk gjør kakao til supermat! Det blant annet flavonoidene i kakaoen som er gull!

På forskning.no kan du lese at forskere blant annet har funnet ut at et par biter mørk sjokolade kan redusere risikoen for blodpropp med 25 til 50%, kakao er full av antioksidanter og inneholder stoffer som hemmer bakterievekst i munnen! Men da snakker vi altså om mørk sjokolade med høy kakaoprosent (70%>), ikke stratos og bamsemums…

“Kakaoen inneholder faktisk så mange bra stoffer at den kan forlenge livet. Forskere ved Harvard School of Public Health undersøkte 8 000 mennesker over 65, og fant ut at moderate sjokoladespisere gjennomsnittlig levde ett år lenger enn de andre.” (https://forskning.no/mat-mat-og-helse-hjertet/derfor-bor-du-spise-sjokolade/1070930)

Når du skal kjøpe kakao og sjokolade vil jeg alltid anbefale å kjøpe den økologisk og fair trade. Dette særlig fordi produksjonen av sjokolade/kakao er ganske grim. Vil for øvrig anbefale Nettflix dokumentaren Rotten, episode Bitter Chocolate (S2E5). For andre anbefalinger, sjekk ut vår fane med lenker!

surdeig_0001_surdeigsdeig

Kakaogranola

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Prepp tid

10

minutter
Steketid

1

time

Ingredienser

 • 1 liter havregryn

 • 80 g økologisk kakaomasse

 • 40 g økologisk kakaosmør

 • 2 ss økologisk honning

 • 2 dl hasselnøtter

 • 1 dl sesamfrø

 • 1 klype maldonsalt

Fremgangsmåte

 • Smelt kakaomasse, kakaosmør og honning over vannbad.
 • Grovhakk hasselnøttene.
 • Bland alle ingrediense sammen til alt er jevnt dekket av kakao.
 • Bak i på 150 grader varmluft i ca. 1 time. Hver 15 minutt åpner du ovenen og lar dampen slippe ut, samt rører rundt så alt blir jevnt stekt. Dette er særlig viktig, hvis du som meg har en ovn som steker litt ujevnt, da slipper du svidde kanter.
 • Avkjøl helt før du har den over på egnet glass eller oppbevaringsboks.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.