Søk
Close this search box.

Surdeigsvafler

Del oppskriften

Myke surdeigsvafler kan være noe godt til kaffen, frokost, lunsj, turmat, dessert og til og med middag, her er det bare fantasien som setter grenser! Surdeigsvafler kan du servere med hva som helst, ikke bare syltetøy. Men når det er sagt, er de innmari gode med en rømmeklatt og nyrørt blåbær- eller villbringebærsyltetøy!

surdeig_0001_surdeigsdeig

Surdeigsvafler

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

10

stk
Hviletid

1

time

Ingredienser

  • 3 dl sikta speltmel

  • 2 dl sammalt speltmel

  • 2,5 dl kefir

  • 2,5 dl vann

  • 1 dl surdeig

  • 4 stk egg

  • 20 g smelta smør

  • 0,5 ts natron

  • 0,5 ts kardemomme

  • 1 ss honning

  • klype maldonsalt

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene i en bakebolle med miksmaster eller kjøkkenmaskin.
  • La røra svelle i minst 1 time på kjøkkenbenken.
  • Stek i vaffeljern og avkjøl på rist. Gir ca. 10 vafler.

Notater

  • Kan like godt serveres med salt eller søt topping!

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.