Myke surdeigsvafler kan være noe godt til kaffen, frokost, lunsj, turmat, dessert og til og med middag, her er det bare fantasien som setter grenser! Surdeigsvafler kan du servere med hva som helst, ikke bare syltetøy. Men når det er sagt, er de innmari gode med en rømmeklatt og nyrørt blåbær- eller villbringebærsyltetøy!
Surdeigsvafler
Porsjoner
10
stkHviletid
1
timeIngredienser
3 dl sikta speltmel
2 dl sammalt speltmel
2,5 dl kefir
2,5 dl vann
1 dl surdeig
4 stk egg
20 g smelta smør
0,5 ts natron
0,5 ts kardemomme
1 ss honning
klype maldonsalt
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene i en bakebolle med miksmaster eller kjøkkenmaskin.
- La røra svelle i minst 1 time på kjøkkenbenken.
- Stek i vaffeljern og avkjøl på rist. Gir ca. 10 vafler.
Notater
- Kan like godt serveres med salt eller søt topping!
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook