Søk
Close this search box.

Stekt sei med svartkål og ovnsbakte poteter

Del oppskriften

Stekt sei med svartkål og ovnsbakte poteter er en rask, enkel og smakfull rett. Nå bugner det av blandt annet svartkål i hagen vår. Denne kålen er liknende grønnkålen og brukes på samme måte. Den gjør seg svært godt smørsurra med litt løk og hvitløk og er et godt tilbehør til fisk!

Svartkål er som all kål, super sunn! Svartkål er kalorifattig, rik på vitamin A, B6, C, E og K, kostfiber, folat, samt kalsium og kalium. Svartkål kan fortsatt høstes etter frosten kommer og du kan hente inn fra hagen etter behov frem mot jul dersom du har svartkål i hagen din.

Småblomstret tagetes gir i denne retten, ikke bare fin farge men også et tilskudd av floral og citrus! Har du ikke tagetes kan du bruke noen dråper sitronsaft.

 

surdeig_0001_surdeigsdeig

Stekt sei med svartkål og ovnsbakte poteter

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

2

Prepp tid

40

minutter

Ingredienser

 • 400 g seifilet

 • 400 g poteter

 • 150 g svartkål

 • 1 stor gul løk

 • 1 stort hvitløksfedd

 • 30 g smør

 • 2 ss olivenolje

 • 1 ts eplecidereddik (eller hvitvineddik)

 • maldonsalt

 • svart pepper

 • småblomstret tagetes

Fremgangsmåte

 • Sett ovnen på 210 grader varmluft. Vask poteten godt. Del de i like store båter. Ha en spiseskje olivenolje i en bolle og vend potetbåtene i oljen. Strø over med maldonsalt og spre potetene uteover en langpanne. Stek i 25- 30 minutter eller til potetene er gyldne og sprø utenpå.
 • Mens potetene er i oven: Vask kålen, Snitt kålen på tvers og i strimler.
 • Skrell løk og hvitløk. Kutt løken i strimler og finhakk hvitløk.
 • Varm opp en panne med litt høye kanter. Ha i en spiseskje olivenolje når panna er varm. Ha i løken og la den steke i 3-5 minutter til den er gylden og myk. Ha i kål og hvitløk. Når kålen er kollapset og myk, ha i ca. 20 g smør og eddik. Smak til med salt og kverna pepper.
 • Tørk fiskestykkene og salt begge sider. Varm opp en panne. Når panna er varm, ha i ca. 10 g smør. Når smøret er smelta ha i fisken. Stek et par minutter på hver side. Steketiden vil avhenge av tykkelsen på fiskefileetene, men når fisken er fast å ta på og begynner å vise tegn til å flake seg, er den ferdig.
 • Server seifileeten med smørsurra kål og løk, poteter og gjerne med småblomstret tagetes om du har, som gir et passende tilskudd av floral og citrus smak. (Hvis du ikke har tagetes, ha noen dråper sitron over fisken) Husk å ha smøret du stekte fisken i over fisken!

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.