Søk
Close this search box.

Blåbær panna cotta

Del oppskriften

Blåbær panna cotta er min sesong versjon av den kjente og kjære desserten. Panna cotta er en italiensk tradisjonell dessert og panna cotta betyr kokt fløte – som er det desserten i all hovedsak består av. Blåbæras friskhet går særdeles godt med den fløyelsmyke fløte desserten.

Hver år plukker vi masse blåbær for å alltid ha et lager i fryseren (vi tørker også en del), så jeg prøver hele tiden å utvide bruken av blåbær!

Oppskriften innholder selvsagt minimalt med sukker.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Blåbær panna cotta

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

4

Prepptid

10

minutter
Hviletid

3

timer

Ingredienser

  • 3,5 dl fløte

  • 1,5 dl blåbærjuice (100%)

  • 2 ss økologisk rørsukker

  • 3 stk gelatinplater

Fremgangsmåte

  • For å få blåbærjuice pleier jeg å bruke frosne blåbær, da de slipper ut mer væske enn ferske blåbær. Tin ca. en halv liter frosne blåbær, sil av væsken – press bærene godt for å få ut maksimalt med væske. Bærene som er til overs kan du koke opp med en desiliter eplejuice og en teskje honning, og servere til panna cottaen. Rester kan brukes som syltetøy!
  • Ha gelatinplatene i vann etter anvisning på pakken.
  • Kok opp fløte og sukker. Bland inn blåbærjuice. Smelt inn gelatinen. Rør godt og hell i passende former – 3 store eller 4 små. Avkjøl i minst 3 timer i kjøleskap.
  • Bruk en skarp (gjerne litt bøyelig) liten kniv til å løsne panna cottaen fra formene (hvis formen du bruker er av glass, porselen eller metall). Ha gjerne en klut fuktet med varmt vann utenpå forma om du har problemer med å få den løs.
  • Server med rikelig med blåbær.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.