Søk
Close this search box.

Eplekake

Del oppskriften

Høst er tid for eplekake! Denne eplekaka er så enkel som det går, men likevel en av mine absolutte favoritt kaker. I år har vi for første gang lagd kaka med epler fra egen hage, noe som bare gjør den enda bedre.

Denne eplekaka er fin og fryse, og hvis du har mye epler du trenger å bruke opp – bak noen eplekaker og hiv i frysen, så er du alltid klar for overraskelses kaffebesøk. Du kan tine den i ovnen på lav varm, så den blir lun til servering.

Eplekaka er god servert med en skikkelig vanlijeis, eventuelt krem. Personlig foretrekker jeg det som den er.

PS: Ikke kast epleskallet når du skreller eplene! Tørk skallet og bruk det som snacks eller i blant annet granola’n.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Eplekake

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Steketid

55

minutter
Prepp tid

10

minutter
Total time

1

hour 

15

minutes

Ingredienser

  • 4 stk store epler

  • 200 g sikta speltmel

  • 100 g uraffinert rørsukker

  • 200 g romtemperert smør

  • 4 egg

  • 2 ts bakepulver

  • 3 ts malt kanel

  • 2/3 dl kokosblomstsukker

Fremgangsmåte

  • Skrell eplene og del de i åtte båter. PS! Ikke kast skallet, men tørk det og bruk det som snacks eller i granola.
  • Pisk smør og sukker hvitt.
  • Pisk inn et og et egg.
  • Sikt inn mel og bakepulver.
  • Ha røra i en liten langpanne kledd med bakepapir (ca. 20x30cm).
  • Bland kokosblomstsukker og kanel i en liten bolle. Vend eplebitene i blaningen og trykk de forsiktig ned i på toppen av eplekakerøra. Når du har dekket kake med eplebåter, strø resten av koksblomstsukker og kanelblandingen over kaka.
  • Stek kaka i 55 minutter i en ovn forvarmet til 180 grader.

Notater

  • Server kaka gjerne lun med god vanilje is.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.