Søk
Close this search box.

Squash- og tomatsuppe

Del oppskriften

Vi har for tiden mengder med både squash og tomat! Med andre ord, en god anlednig til å lage squash- og tomatsuppe! En fyldig suppe, rik på smak og både enkel og rask og lage.

Kan fint fryses så du har klar suppe til en hektisk dag. Suppa gir fire porsjoner, vi er bare to så da har vi lunsjen klar til dagen etter i samme slengen! Den smaker nesten bedre dagen etter. Suppa er både vegetarisk og vegansk.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Squash- og tomatsuppe

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

4

Prepp tid

20

minutter

Ingredienser

  • 800 g hernetisk tomat

  • 800 g squash

  • 2 stk gul løk

  • 3 stk hvitløksfedd

  • 1 ss olivenolje

  • 1 ss urteolje

  • 1 ts hvitvinseddik

  • 1 stk chili

  • 1/2 ts cuminfrø

  • vann

  • maldonsalt

Fremgangsmåte

  • Varm opp en stor kjele. Grovhakk løk, hvitløk og chili (fjern frøene om du ikke vil ha suppe sterk). Ha solsikkeolje i kjelen. Når olja er varm, ha i cuminfrø, løk, hvitløk og chili og stek til det er gyldent på medium varme. (ca. 5 minutter)
  • TIlsett så tomat. Skyll boksene med 2-3 desiliter vann, så intet går til spille! Kok opp mens du grovhakker squash. Tilsett squash og kok under lokk til squashen er myk.
  • Kjør suppa glatt og jevn med stavmikser (eventuelt i blender). Spe ut med 3-5 desiliter vann, avhengig av hvor tjukk du ønsker suppa.
  • Varm suppa opp igjen. TIlsett hvitvinseddik og urteolje (gressløkolje, rosmarin/hvitløk el.) Smak til med salt.

Notater

  • Hvis du som oss på sensommeren befinner deg i en situasjon med enorme mengder egendyrka squash - kan du fryse ned en del squash som vil være perfekt til denne suppa! Squash taper seg i form og konsistens ved frysing, men funker ypperlig til suppe selvom den har vært fryst.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.