Søk
Close this search box.

Gule pannebrød

Del oppskriften

Da vi begynte å lage gule pannebrød, sa husbonden; Hadde jeg visst om detta brødet som student, hadde jeg ikke spist noe anna! Billig, enkelt og godt. Nå har han blitt pannebrød mester!

Pannebrød er jo egentlig ikke noe vi i norsk mattradisjon er vant med. Men det er utrolig enkelt og smakfult, og anbefales å gjøre seg kjent og kjær med på det aller sterkeste.

Dette brødet er helt lavterskel, lett og raskt å lage og veldig godt, perfekt til indisk mat som et alternativ til naanbrød eller liknende.

Brødet kan fryses. Det kan også stille som «stunt dobble» for brødskiva, dagen etter med for eksempel noen skiver ost.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Gule pannebrød

5.0 from 1 vote
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

6

Hevetid

1

time
Prepp tid

20

minutter

Ingredienser

  • 500 g sikta speltmel

  • 2 ts uraffinert fint salt

  • 3 ss olivenolje

  • 1 ss svarte sesamfrø*

  • 1/2 ts malt gurkemeie

  • 3/4 ss tørrgjær

  • 3 dl lunka vann

Fremgangsmåte

  • Ha alt det tørre og olja i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Tilsett litt og litt vann, elt i ca. 5 minutter, til deigen er jevn og glatt.
  • Hev lunt i en time.
  • Del deigen opp i seks like deler på en melet flate. Kjelve eller strekk ut til de er ca. 1 cm tykke.
  • Stekes i en tørr panne på medium varme et par minutter på hver side. Følg med, de brenner seg fort.
  • Oppbevar i rene kjøkkenhåndklær til servering, så de holder seg lune og ikke tørker ut.
  • Server til indisk mat, gjerne penslet med hvitløkssmør.

Notater

  • * kan erstattes med lyse sesamfrø

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.