Søk
Close this search box.

Squashkake

Del oppskriften

Squashkake har du kanskje ikke lagd så ofte? Det er altså helt genialt! Squash er en fantastisk og undervurdert grønnsak som du kan bruke til det aller meste, inkludert kaker.

Squashkake var noe jeg først begynte å eksperimentere med etter vi begynte å dyrke vår egen squash og plutselig hadde enorme mengder squash og jeg trengte å utvide squash repertoaret. Så hvis du har masse squash du trenger å bruke opp etter en fruktbare sesong, eller bare er glad i squash anbefaler jeg deg å prøve denne oppskriften! En saftig og luftig kake med mildre kryddertoner og syrlig slikemyk ostekrem.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Squashkake

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Steketid

50

minutter
Prepp tid

10

minutter
Total tid

1

hour 

Ingredienser

  • Kake
  • 5 dl grovrevet squash

  • 3,5 dl sikta speltmel

  • 1,5 dl rørsukker

  • 5 egg

  • 1 ts malt ingefær

  • 1 ts malt kanel

  • 1/4 ts malt nellik

  • 1/2 ts malt kardemomme

  • 2 ts bakepulver

  • 1 dl solsikkeolje

  • en klype maldonsalt

  • Ostekrem
  • 250 g nøytral kremost

  • 2 ss rømme

  • 2 ss melis

  • 1/2 ts malt kardemomme

  • 1/2 dl fløte

Fremgangsmåte

  • Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.
  • Bland alt det tørre sammen, unntatt maldonsaltet. Sikt det tørre inn i eggedosisen, vend det forsiktig inn så du ikke slår lufta ut av eggedosisen. Ha så i salt.
  • Vend forsiktig inn grov revet squash vekselvis med oljen. (grunnen til at det skal være grovrevet squash er at deigen blir for fuktig hvis du rivet det for fint).
  • Ha røra i en smurt form, eventuelt kledd med bakepapir om nødvendig, på ca. 20 cm diameter. Stek kaka i 50 minutter i ovn forvarmet til 180 grader på nederste rille i ovnen.
  • Mens kaka steker, bland sammen alle ingrediensene til kremen og pisk det til en silkemyk krem med en miksmaster eller i en kjøkkenmaskin.
  • Avkjøl kaka helt før du smører glasur på toppen og rundt kaka.

Notater

  • PS: Kaka kan selvsagt fryses, men da bør du fryse den hel og uten krem på.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.