Søk
Close this search box.

Sylta rødbeter

Del oppskriften

Hjemmelaga sylta rødbeter er så mye bedre enn å kjøpe de ferdig, det holder seg kjempe lenge, er billig og utrolig enkelt å lage. Noe av det beste jeg veit på brødskiva er hjemmelagd leverpostei med sylta røbeter.

Rødbeter er en utrolig sunn rotgrønnsak, kalorifattig og rik på blant annet kostfiber, folat, kalium, jern, C- vitamin og antioksidanter

Sylting er en god måte å konservere på dersom du for eksempel dyrker egne rødbeter, så har du tilgang på sjøldyrka grønnsaker utover vintern.

Sylta rødbeter er også et must i jula hos oss til koldtbordet og som tilbehør til lange frokoster med julematrester på nybakt brød!

Når jeg lager sylta rødbeter baker jeg de alltid hele, dette fordi jeg synes det gir en bedre smak og mer  sødme når rødbetene baker i sitt eget skall. Det tar litt lengre tid å bake de, så hvis du heller vil kan du selvsagt koke de isteden til de er møre. Jeg bruker heller aldri tilsatt sukker i sylta rødbeter men eplejuice for sødme, i tillegg til den naturlige sødmen som er i rødbeter.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Sylta rødbeter

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Prepp tid

1,5

time

Ingredienser

  • 1 kg rødbeter

  • 3 dl eplejuice

  • 2 dl vann

  • 0,5 dl eplesidereddik

  • 0,5 dl rødvinseddik

  • 3 stk laurbærblad

  • 1 ts hel grønn pepper

  • 1 ts hel rosépepper

  • 1 ts himalayasalt

Fremgangsmåte

  • Bak rødbetene hele og med skall i ovnen på 200 grader til de er myke. Tiden det vil ta avhenger av hvor store rødbetene er. Men du kjenner når de gir etter for trykk at de er ferdige. På medium store rødbeter, tar det ca. 1 time. Her er det selvfølgelig mulig å koke rødbetene i steden, da det er raskere hvis du har det travelt og trenger rødbeter fort! Men, grunnen til at jeg foretrekker å bake de, er at de får en særegen karamellisert sødme når de bakes i eget skall, samtidig som de beholder alt som er godt ved rødbeter.
  • Avkjøl rødbetene og skrell de. Del i tynne båter eller tynne skiver, alt etter som hva du foretrekker.
  • Ha rødbetene på et sterilisert norgesglass (minst 1 liter). Kok opp resterende ingredienser og hell over rødbetene uten å avkjøl væskeblandingen. (PS: har du ikke rosé- og grønnpepper kan bruke svart hel pepper isteden).
  • Skru lokket godt igjen og sett glasset på hodet og avkjøl på kjøkkenbenken. Holder seg i månedsvis i kjøleskapet, så lenge du passer på at alle rødbetene er under væsken.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.