Søk
Close this search box.

Bakt plukkfisk

Del oppskriften

Bakt plukkfisk er min favoritt måte å spise plukkfisk. Plukkfisk var en rett man lagde for å bruke fiskerester før i tiden. Nå til dags er det kanskje mest vanlig å lage plukkfisk som et bevisst valg, men det er fortsatt en fin måte å bruke fiskerester fra andre fiskemåltid på. Det er en haug med forskjellige måter å gjøre det på, hvem som er rett/ original vet ikke jeg. Men, etter å ha bodd mange år i Bergen ble jeg kjent med måten å vende fisken inn i potetmos og bake den, og det har blitt en favoritt!

I bakt plukkfisk kan du bruke all typer hvis fisk, inkludert klippfisk og du kan blande fisketypene. Det er selvsagt mer markant smak i røkt fisk eller klippfisk. Grunnen til å bake den er for å gi litt ekstra konsistens med ett sprøtt ytre. Server med sprøstekt bacon eller pancetta og godt flatbrød.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Bakt plukkfisk

5.0 from 2 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

2

Prepptid

40

minutter
Steketid

15

minutter

Ingredienser

  • 400 g røkt torsk

  • 500 g poteter

  • 1 liten rødløk

  • 20 g smør

  • 1 dl melk (evt. mer om potetene trekker til seg mye væske)

  • 100 g pancetta/ bacon

  • uraffinert salt

  • solsikkeolje (eller annen nøytral olje)

Fremgangsmåte

  • Skrell potetene og kok de til de er møre. Har du store poteter kutt de gjerne i litt mindre biter, så koker de ferdig litt fortere.
  • Mens potetene koker, varm opp vann i en kjele (stor nok til å trekke fisken i). Når vannet er varmt, ta kjelen av varmen, ha i fisken og la den trekke i 5-10 minutter. Avkjøl fisken nok til at du klarer å rense den, fjerne eventuelle bein og skinnet. Sett fisken til side.
  • Skrell og hakk løken i små terninger.
  • Kutt pancetta/ bacon i små terninger og stek i egen panne til de er sprø. Ha bitene over på tørkepapir for å fjerne overflødig fett.
  • Når potetene er møre knus de med en potetstapper sammen med smør og melk. Smak til med salt – i denne prosessen, husk at du skal ha i salt fisk og pancetta så ikke oversalt.
  • Når du er fornøyd med potetmosen, vend inn løk og fisk. Bruk en suppebolle i ønsket størrelse, som du smører inn med litt nøytral olje. Fyll bollen med halvparten av plukkfisken og vend den opp ned på et stekebrett.
  • Bak i 15 minutter på 210 grader varmluft. Server med flatbrød og toppa med sprøstekt pancetta/bacon.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.