Søk
Close this search box.

Pistasjsmør

Del oppskriften

Liker du pistasjnøtter, da må du prøve å lage ditt eget pistasjsmør. Du kommer til å elske det! Bruk det til å lage pistasj is, krem, kakefyll, konfekt eller bruk den som den er som dekadent pålegg eller snakcs!

Du kan få kjøpt ferdig pistasjsmør (paste) og pistasjkrem, men dette er både ekstremt dyrt og inneholder veldig mye anna unødvendig enn pistasjnøtter og hvit sjokolade. Det er så mye bedre å lage sjøl!

Oppskriften er veldig enkel, men jeg anbefaler at du tar deg tiden til å skolde nøttene for å oppnå den vakreste grønn fargen, 100 % naturlig.  

surdeig_0001_surdeigsdeig

Pistasjsmør

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Prepp tid

45

minutter

Ingredienser

  • 150 g rå usalta pistasjnøtter

  • 100 g hvit sjokolade

  • 1 ts maldonsalt

  • 1/2 dl vann

Fremgangsmåte

  • Kok opp en liten kjele med vann. Når vannet koker, ha i nøttene og la de koke et par minutter. Sil av vannet og rens av skallet på nøttene ved å legge de inni et rent kjøkkenhåndkle og gni skallet av. (Du kan droppe å skolde nøttene hvis du ikke gidder, men vær da oppmerksom på at pistasjsmøret ditt da vil bli brunt og ikke herlig grønn!)
  • Når nøttene er skoldet, rist de et par minutter i en tørr varm panne.
  • Ha så nøttene i en kjøkkenmaskin. Kjør i maskina til nøttene er en grov masse. TIlsett vann og kjør kjøkkenmaskinen videre til nøttene har en jevn konsistens.
  • Mens nøttene er i kjøkkenmaskina, smelt sjokokladen over vannbad.
  • Når nøttene har ønsket konsistens, vend inn sjokolade og salt.
  • Oppbevares på glass i kjøleskap. Bruk til å lage pistasjiskrem, til kakefyll/ krem, konfekt eller bare spis det sånn det er som snacks.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.