Søk
Close this search box.

Appelsinsjokolade

Del oppskriften

Få ting er mer påske enn sjokolade og appelsin; appelsinsjokolade!

Det er utrolig enkelt å lage sin egen sjokolade helt fra bunnen av, denne sjokoladen inneholder kun fem ingredienser, ikke én mer enn nødvendig: kakaomasse og kakaosmør utgjør sjokoladen, lønnesirup gir søtning og appelsinskall og salt gir sjokoladen det lille ekstra. Du har full kontroll på hva du får i deg, det er gøy og tilfredstillende å lage sin egen sjokolade – prøv da vel! 

Appelsinsjokolade

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Antall

2

plater
Prepp tid

30

minutter
Nedkjølingstid

1-2

timer

Ingredienser

  • 100 g kakaomasse

  • 50 g kakaosmør

  • 4 ss lønnesirup

  • finrevet skall fra en økologisk appelsin

  • maldonsalt

Fremgangsmåte

  • Smelt kakaomasse og kakaosmør sakte over vannbad.
  • Ikke vær utålmodig, la det smelte sakte, ikke la sjokoladen bli for varm. (ikke over 55 grader)
  • Når det er smeltet, rør inn lønnesirup og 1/3 av appelsinskallet.
  • Bruk to silikonformer for sjokoladeplater. Ha litt maldonsalt og resten av skallet i silikonformene, før du heller sjokoladen i formene.
  • Avkjøl helt før du tar sjokoladene ut av formene.

Notater

  • Du kan selvsagt ha mer eller mindre lønnesirup i sjokoladen, Smak deg frem.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.