Søk
Close this search box.

Hvit tyttebærsjokolade

Del oppskriften

Liker du hvit sjokolade? Jeg liker hvit sjokolade, men det er i utgangspunktet for søtt for meg – men det finnes håp! Bland tørka malt tyttebær med hvit sjokolade og du får noe helt unikt og veldig digg! Tyttebæra balanserer både med bitterhet og syrlighet, også er det annerledes og gøy! 

Hvit tyttebærsjokolade

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Antall

1

plate
Prepp tid

20

minutter
Nedkjølingstid

1-2

timer

Ingredienser

  • 100 g hvit sjokolade

  • 2 ss hakket tørka tyttebær

  • maldonsalt

Fremgangsmåte

  • Temperer sjokoladen over vannbad.
  • Temperering:
  • Smelt sjokoladen (enten pellets eller sjokoladeplate brekt i små biter) over vannbad - dekk gjerne over sjokoladen så du ikke får noe vann på sjokoladen! Smeltet sjokolade liker IKKE vann! Sjokoladens temperatur skal ikke overstige 43- 45 grader. Så skal den kjøles ned til arbeidstemperatur, som for hvit sjokolade er 29 grader.
  • Det er forskjellige måter å kjøle ned sjokoladen på. Du kan ta av en del, kjøle den andre delen ned over is. Så temperer opp igjen med den varme sjokoladen. Eller så kan du ta av litt av den smeltede sjokoladen, og kjøle ned med å tilsette litt usmeltet sjokolade. Whatever works for you. Det skal kjøles ned til 27- 28 grader, og så tempereres opp med den varme sjokoladen du har satt til siden til 29 grader, sjekk jevnlig med temperaturmåler når du temperer opp.
  • Når sjokoladen er på 29 grader, blander du inn tyttebæra og ha så sjokoladen over i en silikonform for sjokoladeplate. Strø til slutt litt maldonsalt over.
  • Avkjøl helt før du tar den ut av forma.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.