Søk
Close this search box.

Ramsløkpuré

Del oppskriften

Ramsløken er nå blitt rødlista og er nær trua. Visse steder, som for eksempel på Vestlandet og i Trondheimsområdet er det fortsatt gode bestander, men siden ramsløken ble populær og folk ikke klarer å oppføre seg og river til seg alt de kommer over, inkludert hele planta, er ramsløken når rødlista. Siden ramsløken er en flerårig plante, burde det i utgangspunktet ikke være noe problem å høste bladene. Forutsatt at du ikke grafser til deg alt som en grådig idiot. Lar du løken stå kommer det nye blader og planta kommer igjen år etter år. Du bør høste skånsomt med en saks eller skarp kniv og kun ta noen blader per plante og la løken stå! Det er best å høste før blomstring, i april/ mai avhengig av temperatur og geografi.

Les mer om ramsløk under råvarer/ ville vekster.

Som alt som høstes, vær nøysom og takknemlig – du skal aldri ta alt!

Ramsløkpuré

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Prepp tid

5

minutter

Ingredienser

  • 200 g friske rensa ramsløkblader

  • 2 dl solsikkeolje + litt ekstra

  • uraffinert fint salt

Fremgangsmåte

  • Kjør ramsløk og olje til ønsket konsistens i kjøkkenmaskin eller blender. Jeg foretrekker at den ikke er helt fin, men det er en smakssak. Det er lurt å bruke en slikkepott og skrape ned fra kantene minst en gang i prosessen.
  • Smak til med salt.
  • Ha på sterilt tett glass. Ikke fyll glasset helt fult, la det være igjen plass til at du kan toppe med ekstra olje, så det er i hvert fall er en centimeter olje på toppen. Hvis du passer på at pureen er dekket av olje og oppbevares kjølig vil den være holdbar i månedsvis,

Notater

  • Du kan bruke hvilken som helst smaksnøytral olje.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.