Søk
Close this search box.

Granskuddsukker

Del oppskriften

Granskudd er en av vårens mange vidundere! Granskudd er svært rikt på C- vitamin og har vært brukt i folkemedisin i århundrer. Granskudd ble brukt som et middel mot sjørbuk i gamle dager. Les mer om granskudd på https://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/pice_abi.htm. 

Vi bruker granskudd fersk som garnityr over for eksempel fisk, egg, salat og liknende. Eller du kan blant annet lage te, sirup, gelé, legge de på olje og sylte de. 

Granskuddsukker kan du bruke til å pynte kaker og desserter, eller hva med som garnityr på kanten av glasset på en drink, som for eksempel en granskuddgimlet!

Granskuddsukker

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Prepp tid

10

minutter
Tørketid

2-3

dager

Ingredienser

  • 2 dl granskudd

  • 3 dl uraffinert rørsukker

Fremgangsmåte

  • Rens/ skyll granskuddene for eventuelt bøss.
  • Knus granskudd i morter (eller i foodprosessor) til det er en jevnt knus.
  • Bland inn sukkeret til alt har en jevn fin grønnfarge.
  • Spre sukkeret på et fat dekket med matpapir. La det tørke til det er helt tørt. 2- 3 dager i vanlig romtemperaur.
  • Oppbevar i tett boks eller glass.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.