Granskudd er en av vårens mange vidundere! Granskudd er svært rikt på C- vitamin og har vært brukt i folkemedisin i århundrer. Granskudd ble brukt som et middel mot sjørbuk i gamle dager. Les mer om granskudd på https://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/pice_abi.htm.
Vi bruker granskudd fersk som garnityr over for eksempel fisk, egg, salat og liknende. Eller du kan blant annet lage te, sirup, gelé, legge de på olje og sylte de.
Granskuddsukker kan du bruke til å pynte kaker og desserter, eller hva med som garnityr på kanten av glasset på en drink, som for eksempel en granskuddgimlet!
Granskuddsukker
Prepp tid
10
minutterTørketid
2-3
dagerIngredienser
2 dl granskudd
3 dl uraffinert rørsukker
Fremgangsmåte
- Rens/ skyll granskuddene for eventuelt bøss.
- Knus granskudd i morter (eller i foodprosessor) til det er en jevnt knus.
- Bland inn sukkeret til alt har en jevn fin grønnfarge.
- Spre sukkeret på et fat dekket med matpapir. La det tørke til det er helt tørt. 2- 3 dager i vanlig romtemperaur.
- Oppbevar i tett boks eller glass.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook