Søk
Close this search box.

Mjødurt Creme Brule

Del oppskriften

Mjødurt er en av våre sommerfavoritter. Den er vakker og lukter helt fantastisk, i tilegg smaker den godt og den har en rekke fordelaktige egenskaper. Mjødurt kan blant annet være godt for revmatikere, ved fordøyelsesplager og er naturlig smertestillende.

Mjødurt inneholder blant annet C- vitamin og salisylsyre. Mjødurt var viktig i utviklingen av aspirin. Men, det er greit å merke seg at salisylsyre kan virke blodfortynnende og bør brukes med forsiktighet av folk som allerede går på blodfortynnende medisiner. 

Mjødurt kan brukes frisk som pynt eller topping, til te eller til å infusere melkeblanding til iskrem, fromasj, pana cotta osv. 

[Reklame] T- skjeene er fra Øyo sin Bris serie i kobber. 

Mjødurt Créme Brûlée

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

4

Prepp tid

15

minutter
Infusering

4-24

timer
Steketid

40

minutter

Ingredienser

  • 3 dl fløte

  • 3 dl melk

  • 5 eggeplommer

  • 1,5 ss uraffinert rørsukker

  • ca. 15 g ferske mjødurtblomster eller 5 g tørka

Fremgangsmåte

  • Hvis du bruker friske blomster: Rens blomstene og pass på at det ikke er noen insekter på de. Bland melk og fløte med mjødurtblomster og la det infusere kaldt i minst 4 timer, men gjerne over natta. Hvis du bruker tørka mjødurt se merknad *
  • Varm forsiktig opp fløte, melk, sukker og mjødurt.
  • Avkjøl litt før du pisker inn eggeplommene.
  • Sil blandingen og fordel på fire like ildfaste porsjonsformer.
  • Stek i ovn forvarma til 150 grader, i vannbad i ca. 40 minutter eller til creme bruléen er relativt fast på midten.
  • Avkjøl. Når de er avkjølt strø over ca. 1 ts sukker per form og smelt sukkeret forsiktig med en gassbrenner.

Notater

  • PS: Hvis du lager de før du skal servere, ikke strø over sukker for karamellisering før du skal servere, så karamellen ikke smelter.
  • * Tørka mjødurt er mer potent, og det er etter min mening tilstrekkelig å kun varm-infusere mjødurten i melkeblandingen. Altså: Varm opp fløte, melk, sukker og mjødurt (det skal ikke koke). La det trekke på veldig lav varme i 15- 20 minutter. Pisk inne eggeplommer og sil blandingen igjennom en finmasket sil.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.