Søk
Close this search box.

Honninggranola med røsslyng

Del oppskriften

Sprø og more-ish honninggranola med røssyng! Perfekt som topping på frokost yoghurten, eller kanskje topping til en bær- dessert, eller som snacks. Røsslyngen gir lett floral bitterhet og gjør granolaen ekstra god.

Granolaen er veldig lett å lage og holder lenge oppbevart i tett boks eller glass – for at sprøheten ivaretas.

Hvis du passer på at du bruker havregryn som er garantert glutenfrie, er dette en glutenfri granola.

Røsslyng er en flerårig liten plante i lyngfamilien og kåret til Norges nasjonalblomst!

På urtekilden.no kan du lese røsslyng er «Antiseptisk, mildt beroligende, krampeløsende, søvndyssende, astringerende (sammentrekkende), urindrivende, rensende på urinveiene og svakt svettedrivende.» … «Røsslyng er et eldgammelt middel mot urinveisproblemer. Den er god mot betennelser i uringangene, mot prostataplager og ved nyre- eller blærestein. Urinveiene desinfiseres, mens urinproduksjonen økes litt. Te av røsslyngblomster har også en gunstig virkning ved mage- og tarmkatarr, og ved diaré.» Røsslyng kan også brukes ved revmatiske plager og for innsovningsproblemer. (1)

Vi tørker røsslyng og plukker av blomstene når den er helt tørr. Det gjør ikke noe at du får med litt grønt, men ikke for mye da det kan bli veldig bittert. Røsslyng smaker ikke så mye i seg selv, men er vakker som kakepynt og å strø over granolaen eller fin å lage te av til å hjelpe på en av mange plager nevnt over.

1) https://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/call_vul.htm

Honninggranola med røsslyng

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Prepp tid

10

minutter
Steketid

1

time

Ingredienser

  • 300 g havregryn

  • 100 g mandler

  • 100 g honning

  • 1 ss kokosblomstsukker*

  • 25 g smør

  • 1 dl eplejuice

  • 2 ss tørka røsslyngblomster

  • 1 klype maldonsalt

Fremgangsmåte

  • Smelt smør, honning, kokosblomstsukker og eplejuice sammen på medium varme i en liten kjele til alt er oppløst og jevnt blandet.
  • Grovhakk mandler.
  • Vend smørblandingen inn i havregryn og mandler.
  • Spre jevnt utover et stekebrett og strø over ei klype maldonsalt.
  • Stekes i 1 time på 150°C varmluft. Hvert 15. minutt åpner du ovnen og rører litt rundt. Dette er både for å slippe ut damp og for at granolaen stekes jevnest mulig.
  • Avkjøl helt (den blir ikke skikkelig sprø før den er helt kald) og strø over røsslyng. Oppbevar på tett boks eller glass.

Notater

  • Tips: For en laktosefri versjon kan du bytte ut smøret med olivenolje.
  • * Kokosblomstsukker har naturlig maltet smak som tilfører granola'n noe mer enn bare honning eller rørsukker. Du kan selvfølgelig kun bruke honning om du ønsker eller om du ikke har kokosblomstsukker.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.