Søk
Close this search box.

Gresskarpizza

Del oppskriften

Har du noensinne spist gresskarpizza? Denne pizzaen er inspirert av en fantastisk pizza vi spiste i Brixton på matmarked i sommer. Den er ganske unik og innmari god!

Gresskar er i sesong nå om høsten og det er en utrolig grønnsak (som egentlig botanisk er et bær). Gresskar har blitt dyrket og spist i tusenvis av år og er sunt og næringsrikt. Les mer om gresskar under råvarer. 

Det er også en ypperlig måte å bruke gresskar på nå rett etter Halloween. Over 12 millioner av Storbritannias gresskar blir kastet og ikke spist i forbindelse med Halloween pynt.  

Gresskarpizza

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen

Ingredienser

  • pizzabunn (se egen oppskrift)

  • 1 hokkaido gresskar (ca. 800g)

  • 1 løk

  • 2 hvitløksfedd

  • 1 chili

  • 2 ss olivenolje

  • sitronsaft

  • pepper

  • uraffinert salt

  • mozzarella

  • salvieblader

Fremgangsmåte

  • Bak hele gresskaret i ovnen på ca. 200 grader i til det er mykt når du stikker det med en kakenål eller en skarp kniv, ca. 1 time - men det avhenger av størrelsen, så sjekk et par ganger etter det har gått 30- 40 minutter.
  • Mens gresskaret baker, grovhakk løk, hvitløk og chili og stek det i olivenoljen på mediumvarme til det er gyldent. Kjør det så til en glatt puré med stavmikser eller i kjøkkenmaskin.
  • Når det er ferdig, del gresskaret i to og la det avkjøles litt før du tar ut innmaten og skreller gresskaret.
  • Kjør gresskar og løkblandingen til en glatt saus/ puré med kjøkkenmaskin eller stavmikser. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.
  • På en pizzabunn (porsjonspizza) smør utover gresskarpureen i et relativt tynt lag ca. 1-1,5 dl per bunn). Topp med mozzarella (en hel per pizza) og saliveblader som er finsnittet (ca. to medium store blader per pizza). Strø over litt maldonsalt.
  • Stek på ca. 230 grader varmluft på pizzastein til pizzaen er gylden. (5-8 minutter avhenigig av ovnen din)
  • Oppskriften gir gresskarsaus til 6- 8 pizzaer. Du kan fryse det du ikke bruker.

Notater

  • Hokkaido er relativt små gresskar med lavt væske innhold. Du kan bruke alle slags gresskar til å lage denne sausen, men flaskehalsgresskar og andre større sorter innholder mer væske, så da ville jeg latt det bake litt lengre for at mer væske fordampes. Dersom du ikke har et lite gresskar og bake helt kan du bruke andre typer gresskar og for eksempel pakke deler av et gresskar i aluminiumsfolie og bake det. Poenget er bare å ikke få for tyntfyltende saus.
  • Innmaten i gresskaret, altså frøene kan du rense, tørke og riste som snaks.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.