Gulrottopp- pesto er en ypperlig måte å bruke en del av en grønnsak de aller fleste som regel bare kaster og ikke tenker på som mat. Gulrottoppene er imidlertid både spiselig, næringsrike og gode. De kan brukes mye på samme måten som bladpersille og må ikke kastes! Gulrottopper er rik på kostfiber, vitamin A, C og K, jern og kalsium.
Pestoen kan fryses slik at hvis du for eksempel lager mye i forbindelse med innhøsting av gulrøtter, kan du lage et pestolager for vinteren.
Bruk pesto som tilbehør til kjøtt og fisk eller som pålegg.
Gulrottop-pesto
10
minutterIngredienser
ca. 150 g gulrottopper (uten de groveste stilkene)
1 dl mandler
1 dl cashewnøtter
¼ dl sitronsaft
2 hvitløksfedd
2 dl olivenolje
50 g parmesan
uraffinert salt
pepper
Fremgangsmåte
- Grovhakk gulrottopper og parmesan. Skrell hvitløk.
- Ha halvparten av gulrottoppene med halvparten av olivenoljen sammen med mandlene i en kjøkkenmaskin. Kjør til det er en grovkornet masse.
- Tilsett de øvrige ingrediensene med unntak av salt og pepper. Kjør i kjøkkenmaskin til pestoen har ønsket konsistens. Noen foretrekker den litt grov, andre finere.
- Smak til med salt og pepper. Hvis pestoen er på den tørre siden, kan du spe på med litt mer olivenolje.
- Oppbevares i kjøleskapet og holder seg minst ei uke.
Notater
- Bruk som tilbehør eller pålegg!
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook