Søk
Close this search box.

Squash og knutekål fritters

Del oppskriften

Har du noen gang lagd frittes av squash og knutekål? Knutekål og squash er en av de typene grønnsaker du kan gro relativt lett i hagen din, men som ikke er de grønnsakene som er de du kan lagre lengst i løpet av vinteren. Kanskje du akkurat nå har litt mye squash og knutekål i hus og trenger tips til hva du kan gjøre med dem. Da vil jeg anbefale deg å prøve disse fritters’ene.

Like gode til lunsj dagen etter!

Disse er forresten vegetar og glutenfrie.

Squash og knutekål fritters

5.0 from 2 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

4

Prepp tid

25

minutter
Steketid

15

minutter

Ingredienser

  • Fritters:
  • 600 g squash

  • 300 g skrelt knutekål

  • 1 løk

  • 3 vårløk

  • 3 hvitløksfedd

  • 1 chili

  • 5 ss potetmel

  • 2 ss sesamfrø

  • 4 egg

  • uraffinert salt

  • Yoghurt dipp:
  • 3 dl yoghurt

  • 2 dl rømme

  • 2 vårløk

  • ca. 5 x5 cm agurk

  • 2 hvitløksfedd

  • 1 chili

  • uraffinert salt

Fremgangsmåte

  • Riv squash og knutekål på den grove delen av et rivjern. Tilsett 1,5 ts salt, kna det godt sammen og la det stå i minst 20 minutter.
  • Mens du venter på kålen, lag yoghurt dipp.
  • Yoghurt dipp:
  • Riv agurk på del grove delen av rivjernet. Finsnitt chili, vårløk og hvitløk. Bland alle ingrediensene og smak til med salt.
  • Fritters:
  • Sil så av væsken fra knutekål og squash – væsken kan du spare og bruke i en suppe eller gryte. Frys det eventuelt ned hvis du ikke kan bruke det i løpet av noen dager (husk å merk at denne «kraften» er salt).
  • Finhakk løk, vårløk, hvitløk, løk og chili og bland sammen med squash og kål. Bland så sammen med egg, sesamfrø og potetmel. Form til ønsket størrelse og stek til de er gyldene. Det blir ca. 25 stykker.
  • Jeg vil anbefale å steke disse i panne. Stekes til de er gyldene i enten kokosfett eller smør til de er gyldne på begge sider. (Eventuelt 10 minutter på 160 °C i airfryer eller 12 minutter i stekeovn på 200°C på varmluft.)
  • Server med yoghurtdipp og stekte båtpoteter.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.