Søk
Close this search box.

Sjokobananmousse

Del oppskriften
Jeg skal snakke litt mer om overmodne triste bananer og matsvinn. 
 
Det er under en måned til jul og dette er den verste tiden for et perverst overforbruk. Kjøpe og kjøpe mer og mer. 
 
Trenger du mer greier og stæsj? Eller trenger du en ny måte å sette pris på det du allerede har? Som en god måte å bruke en sliten og HELT brun banan, fremfor å kaste den? Bruk den i en rik og fløyelsmyk sjokobananmousse. 
 
Alt blir dyrere, det er kriger og pandemi, renta stiger, drivstoff og strøm har rekordhøye priser og matvareprisen skyter i været, vil du kanskje tenke deg om to ganger før du kaster den brune bananen?
 
Kanskje til og med en trist brun banan kan bidra til et lysglimt i en deprimerende verden i en tilfredsstillende sjokobananmousse.
 
Det er en så mye man kan gjøre med overmoden stusselig banan! Har du ikke tid til den brune bananen nå, så skrell og frys den, og bruk den når du kan!
 

Jeg må gjenta: I Norge ble det i 2018 kastet 40 000 bananer HVER DAG. (https://tv.nrk.no/serie/matsjokket/2019/MDNY13000219/avspiller

På NHO – Mat og Drikke kan du lese at: «I 2019 ble det i Norge kastet mer enn 417 000 tonn spiselig mat. Dette tilsvarer ca. 78 kg per innbygger. Husholdningene kastet over halvparten av dette, etterfulgt av matindustrien med om lag en femtedel og dagligvarehandelen med om lag en sjettedel, serveringsbransjen 7 prosent. Jordbruk, sjømatindustri, og offentlig sektor inngår ikke i disse tallene.» Kilde: https://www.nhomd.no/politikk/en-barekraftig-mat–drikke–og-bionaring/matsvinn/

Moussen er ikke tilsatt raffinert sukker og kan gjøres laktosefri ved bruk av laktosefri fløte.

[Reklame] T- skjeene er fra Øyo sin Bris serie i kobber. 

Sjokobananmousse

5.0 from 1 vote
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

6

Prepp tid

15

minutter

Ingredienser

  • 3 overmodne bananer

  • 100 g 85 % sjokolade

  • 3 dl fløte

  • 2 ss usøtet kakaopulver

  • Maldonsalt

Fremgangsmåte

  • Smelt sjokladen over vannbad.
  • Mens sjokoladen smelter, kjør bananene til en glatt puré med stavmikser eller i blender.
  • Når sjokoladen er smeltet sett den til siden og la den avkjøles i et par minutter.
  • Pisk kremen til den akkurat tykner så vidt. Ha i bananpureen og kakaopulver og pisk det inn til det tykner litt til.
  • Pisk i den smelta sjokoladen og pisk til kremen får en tykk fluffy konsistens.
  • Ha i porsjonsformer og strø over godt med maldonsalt til servering.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.