Søk
Close this search box.

Blåbærgløgg

Del oppskriften

Blåbærgløgg, har du prøvd det før?

Jeg er veldig glad i smakene i gløgg, men som så mye annet er ferdig kjøpegløgg alt for søtt. Igjennom åra har jeg derfor komponert denne blåbærgløggen, som alltid er stor hit her hjemme.

Blåbærgløgg

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

4

Prepp tid

40

minutter

Ingredienser

  • 300 g blåbær

  • 0,5 l eplejuice

  • 0,5 l rødvin*

  • 4x4 cm fersk ingefær

  • 6 hele kardemomme kapsler

  • 3 stjerneanis

  • 1 kanelstang

  • 6 nellikspiker

Fremgangsmåte

  • Del ingefæra i to eller fire. Du trenger ikke skrelle den.
  • Med unntak av rødvin, bland alt i en kjele og kok opp.
  • Senk varmen og la det trekke i minst en halvtime.
  • Sil av blandingen.
  • Ha i rødvinen og varm litt forsiktig – det skal ikke koke!
  • Ikke kast blåbæra. Plukk ut krydderne og bruk blåbæra på for eksempel müsli eller på frokostgrøten.

Notater

  • *For alkoholfri versjon, erstatt rødvin med eplejuice og ha i all eplejuicen med en gang.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.