
Egglikør har blitt et fast innslag i romjula hos oss. Hjemmelagd egglikør er skikkelig digg, luksuriøst og overdådig. Om mulig enda bedre med egg fra egne høner.
Min far elsker egglikør og lyser opp hver gang han blir servert et glass, men han elsker jo alt som er søtt og da.

Egglikør
Ingredienser
6 dl melk
6 eggeplommer
100 g uraffinert rørsukker
¼ ts vanlijeekstrakt
0,5 l vodka
Fremgangsmåte
- Kok opp melk og sukker, til sukkeret er løst opp.
- Avkjøl litt, 5- 10 minutter - bare så det ikke er så varmt at eggeplommene blir kokt.
- Pisk inn eggeplommer og vanilje. Varm blandingen sakte opp igjen til den tykner. Pass på å følge med og rør godt så den ikke sprekker.
- Avkjøl helt før du pisker inn vodka.
- Hell over på egnet tett flaske og oppbevar i kjøleskap.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook