Søk
Close this search box.

Egglikør

Del oppskriften

Egglikør har blitt et fast innslag i romjula hos oss. Hjemmelagd egglikør er skikkelig digg, luksuriøst og overdådig. Om mulig enda bedre med egg fra egne høner.

Min far elsker egglikør og lyser opp hver gang han blir servert et glass, men han elsker jo alt som er søtt og da.  

Egglikør

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen

Ingredienser

  • 6 dl melk

  • 6 eggeplommer

  • 100 g uraffinert rørsukker

  • ¼ ts vanlijeekstrakt

  • 0,5 l vodka

Fremgangsmåte

  • Kok opp melk og sukker, til sukkeret er løst opp.
  • Avkjøl litt, 5- 10 minutter - bare så det ikke er så varmt at eggeplommene blir kokt.
  • Pisk inn eggeplommer og vanilje. Varm blandingen sakte opp igjen til den tykner. Pass på å følge med og rør godt så den ikke sprekker.
  • Avkjøl helt før du pisker inn vodka.
  • Hell over på egnet tett flaske og oppbevar i kjøleskap.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.