Søk
Close this search box.

Medisterkakesmørbrød

Del oppskriften
Medisterkakesmørbrød; en av de enkleste måtene å bruke rester fra julemiddagen hvis du spiser ribbe mm. 
 
De fleste av oss lager nok alt for mye mat til jula. Da er det viktig å ikke kaste noe, men finne smakfulle og kreative måter å bruke restene på.
 
Dette smørbrødet kan du også selvfølgelig lage med kald ribbe eller julepølse. Et medisterkakesmørbrød til julefrokost eller julelunsj er helt perfekt.

Medisterkakesmørbrød

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen

Ingredienser

  • Medisterkaker*

  • Sennep

  • Ruccola

  • Rødkål eller surkål

  • Godt brød

  • Sylta løk*

  • Eple

Fremgangsmåte

  • Smør noen brødskiver med majones eller smør om ønskelig, topp med ruccola og kald surkål eller rødkål.
  • Skjær medisterkaker i tynne skiver og eplet i staver.*
  • Plasser medisterkaker oppå kålen og topp med eple og sylta løk. Server med sennep.

Notater

  • *Du kan selvfølgelig bruke julepølse eller ribbe på samme måten på smørbrødet.
  • * Lag raskt sylta rødløk ved å skjære løken i tynne skiver og strø over litt salt og en dæsj med rødvins-, hvitvins,- eller eplecidereddik. Dekk med folie eller ha i en tett boks. La stå i 10-15 minutter. Rist den et par ganger så eddiken er godt fordelt.
  • *Hvis du ikke skal servere med en gang, ha litt sitronsaft på eplestavene så  de ikke blir brune.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.