Søk
Close this search box.

Butter Chicken

Del oppskriften

Butter chicken eller murgh makhani som det egentlig heter, eller ‘smør- kylling’ eller i dette tilfellet ‘smør- hane’. (Du kan selvsagt bruke kylling isteden dersom du ikke har tilgang på hane.)

Dette er en veldig klassisk indisk rett som vi har blitt veldig glade i her i huset. Vi har brukt den mye med hanekjøtt, men som nevnt er det fult mulig å bruke kyllingkjøtt. Dette er en utrolig smakfull rett, med lag på lag av krydder. Den er ikke sterk.

OBS: kjøttet bør ligge i marinade over natta. Du kan komme unna med noen timer i marinade og, men jeg anbefaler minst over natta i marinade.

Butter Chicken

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

4

Prepp tid dag 1

10

minutter
Prepp tid dag 2

45

minutter

Ingredienser

  • Dag 1
  • 800 g hanekjøtt (eller kylling)

  • 1 dl yoghurt

  • 4 hvitløksfedd

  • ca. 3x3 cm ingefær

  • 2 ts garam masala

  • 1 ts malt gurkemeie

  • 1 ts malt cumin

  • 1 ts malt chili

  • 1 ts uraffinert fint salt

  • Dag 2
  • ½ ts bukkehornkløver frø

  • 1 ts ts korianderfrø

  • 1 stor løk

  • 4 hvitløksfedd

  • ca. 3x3 cm ngefær

  • 400 g hermetisk tomat

  • 1,5 ts garam masala

  • 1,5 ts malt cumin

  • 1,5 dl fløte

  • 2 dl hønsekraft

  • 10 g smør

  • 1 ss solsikkeolje

  • uraffinert fint salt

Fremgangsmåte

  • Dag 1
  • Rens og kutt kjøttet i «bite-size» biter.
  • Finhakk hvitløk og ingefær. Bland alt krydderet inn i yoghurten og bland kjøttbitene godt inn til slutt.
  • Oppbevar i et matpose eller en bolle med lokk eller liknende i kjøleskapet minst over natta.
  • Dag 2
  • Varm opp en stekepanne og når panna er varm, tilsett smør. Ta kjøttbitene ut av marinaden – rist av så mye marinade du kan og sett marinaden til siden.
  • Når smøret er varmt, ha i kjøttbitene. Stek kjøttet til det er lett brunet på begge sider. Ta kjøttet ut av panna og sett til siden. Ha hønekraft i panna og kok opp – sett så til siden.
  • Rist bokkehornkløver og koriander i varm og tørr panne til du kjenner aromatene frigjøres (et par minutter). Mal det så ganske fint i en morter.
  • Varm opp en stekepanne. Men panna blir varm, finsnitt løken. Tilsett olja når panna er varm, tilsett løk og stek myk i ca. 5 minutter.
  • Finhakk ingefær og hvitløk.
  • Tilsett så i panna med løken; malt bukkerhornfrø og korianderfrø, ingfær, hvitløk, garam masala, cumin, tomat og hønsekrafta. La det småkoke i ca. 15- 20 minutter.
  • Tilsett så resten av marinaden, kjøtt og fløte. La det småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt.
  • Server med ris og/eller nanbrød/ gule pannebrød/rôti og pickels av eget ønske.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.