Kålrulletter er noe som kanskje anses som retro, men det fortjener en revitalisering. Det er skikkelig godt og en fin måte å bruke kål, og særlig savoykål.
Sauekjøtt – fra voksen sau, ikke lam er noe vi må ta tilbake. Sauekjøttet ligger stortsett på lager til det «går ut på dato» så destrueres det. Sånt gjør meg forbanna, i en verden hvor folk sulter. Bare fordi vi er late og bortskjemte.
Sauekjøtt er delikat og smakfult, på ingen måte «stramt» som mange vil ha deg til å tro.
Les mer om sauekjøtt i vår atrikkel: «Ta sauen og geita tilbake!»
Kålrulletter
4
20
minutter15-20
minutterIngredienser
400 g sauekjøttdeig
2 dl forvella traktkantarell*
1 gul løk
12- 16 blader savoykål *
1 ts fenikkelfrø
3 hvitløksfedd
Skall fra en ½ sitron
1 ss sitronsaft
20 g smør
1 ss olivenolje
parmesan
uraffinert fint salt
pepper
Fremgangsmåte
- Sett en stor kjele med godt saltet vann til koking,
- Varm opp to panner. Mens pannene blir varme, skrell løken, del den i to og finsnitt. Når den ene panna er varm ha i smør og olivenolje, ha i løk når fettet er varmt og mykstek løken. Grovhakk traktkantarellen og ha den i den andre panna. Stek ut væsken av soppen.
- Mens sopp og løk stekker, finhakk hvitløk.
- Skjær av den groveste delen av stilken på bladene til kålen. Blansjer kålbladene et par minutter til de er myke og fleksible. Sil av og tørk overflødig vann av bladene.
- Ha soppen over i løk-panna med fennikelfrø og hvitløken. Brun kjøttdeigen i sopp- panna. Ha så alt i samme panne, smak til med sitronskall, sitronsaft, salt og pepper.
- Fyll 2-3 spiseskjeer med kjøttdeig og grønnsaker i midten av kålbladet. Brett inn sidene, så nedre flik av bladet og rull sammen som en vårrull eller en burrito.
- Legg rullettene tett sammen med skjøten ned i en ildfast form.
- Riv parmesan og strø rikelig over kålrullettene.
- Stekes til osten er gylden i 15-20 minutter i ovn forvarma til 200 grader.
- Server med potetmos.
Notater
- * eller 10-15g tørka traktkantarell
- * bruk gjerne en medium stor savoykål. Men hvis du har veldig store blader kan du selvfølgelig fylle i mer og lage de større – det er en smakssak.
- PS: du kan selvfølgelig bruke vanlig hvit- eller rødkål istedenfor savoykål, savoykålen egner seg bare ekstra godt da den er ekstra elastisk og fleksibel når den er blansjert.
- Like godt til lunsj dagen etter!
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook