Søk
Close this search box.

Kålrulletter

Del oppskriften

Kålrulletter er noe som kanskje anses som retro, men det fortjener en revitalisering. Det er skikkelig godt og en fin måte å bruke kål, og særlig savoykål.

Sauekjøtt – fra voksen sau, ikke lam er noe vi må ta tilbake. Sauekjøttet ligger stortsett på lager til det «går ut på dato» så destrueres det. Sånt gjør meg forbanna, i en verden hvor folk sulter. Bare fordi vi er late og bortskjemte.

Sauekjøtt er delikat og smakfult, på ingen måte «stramt» som mange vil ha deg til å tro.

Les mer om sauekjøtt i vår atrikkel: «Ta sauen og geita tilbake!»

Kålrulletter

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

4

Prepp tid

20

minutter
Steketid

15-20

minutter

Ingredienser

  • 400 g sauekjøttdeig

  • 2 dl forvella traktkantarell*

  • 1 gul løk

  • 12- 16 blader savoykål *

  • 1 ts fenikkelfrø

  • 3 hvitløksfedd

  • Skall fra en ½ sitron

  • 1 ss sitronsaft

  • 20 g smør

  • 1 ss olivenolje

  • parmesan

  • uraffinert fint salt

  • pepper

Fremgangsmåte

  • Sett en stor kjele med godt saltet vann til koking,
  • Varm opp to panner. Mens pannene blir varme, skrell løken, del den i to og finsnitt. Når den ene panna er varm ha i smør og olivenolje, ha i løk når fettet er varmt og mykstek løken. Grovhakk traktkantarellen og ha den i den andre panna. Stek ut væsken av soppen.
  • Mens sopp og løk stekker, finhakk hvitløk.
  • Skjær av den groveste delen av stilken på bladene til kålen. Blansjer kålbladene et par minutter til de er myke og fleksible. Sil av og tørk overflødig vann av bladene.
  • Ha soppen over i løk-panna med fennikelfrø og hvitløken. Brun kjøttdeigen i sopp- panna. Ha så alt i samme panne, smak til med sitronskall, sitronsaft, salt og pepper.
  • Fyll 2-3 spiseskjeer med kjøttdeig og grønnsaker i midten av kålbladet. Brett inn sidene, så nedre flik av bladet og rull sammen som en vårrull eller en burrito.
  • Legg rullettene tett sammen med skjøten ned i en ildfast form.
  • Riv parmesan og strø rikelig over kålrullettene.
  • Stekes til osten er gylden i 15-20 minutter i ovn forvarma til 200 grader.
  • Server med potetmos.

Notater

  • * eller 10-15g tørka traktkantarell
  • * bruk gjerne en medium stor savoykål. Men hvis du har veldig store blader kan du selvfølgelig fylle i mer og lage de større – det er  en smakssak.
  • PS: du kan selvfølgelig bruke vanlig hvit- eller rødkål istedenfor savoykål, savoykålen egner seg bare ekstra godt da den er ekstra elastisk og fleksibel når den er blansjert.
  • Like godt til lunsj dagen etter!

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.