Bakt potetmos har blitt en av mine favoritt måter å bruke opp rester med potetmos til.
Potetmos rester er ofte noe noen synes er vanskelig å bruke til noe annet. Det er også noe man ofte har litt igjen av, men kanskje ikke nok til en hel middagsrunde til.
Kampen mot matsvinn er noe av det som engasjerer meg mest og mitt ideal er at ingenting skal gå til spille! I tillegg med alle priser som stiger er det absolutt et fokus alle som kjenner det på lommeboka bør ha – slutt å kast spiselig mat! Middagsrester er noe av det norske husholdninger kaster mest av, etter brød.
I disse dager er det mange av oss som fortsatt har endel hjemmekontor. En av tingene jeg liker best med hjemmkontor er at man faktisk kan lage seg litt skikkelig lunsj.
Har du noen grønnsaksrester fra en middag kan disse også blandes inn i potetmosen. Her er det bare fantasien og restene som setter grenser.
Bakt Potetmos
Ingredienser
potetmos
egg
spekeskinke eller bacon
timian (eller annen favoritt urt)
litt melk
salt og pepper
Fremgangsmåte
- Ha potetmos- rest i en liten ildfast form. (Har den blitt veldig tørr, rør inn litt melk).
- Lag en grop i potetmosen og ha i et egg.
- Topp med litt strimla spekeskinke eller bacaon, salt og pepper.
- Stek i ovnen på 200° ca 15 minutter til eggehvitten er fast.
- Sever med litt fersk timian. og kanskje en brødbit.
Notater
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook