Søk
Close this search box.

Kokosmarengs

Del oppskriften

Disse kokosmarengsene er luksuriøse og et perfekt tillegg i påskeegget. Søte, seige og sprø! Det er rikelig med sødme fra marengs og kokos, sprø konsistens fra mandler og litt bitterhet fra sjokoladen.

Kokosmarengs (eller en hvilken som helst type marengs) er en genial måte å bruke overskudds eggehviter hvis du for eksempel har lagd iskrem, lemon curd eller likende.

Marengs er både gøy og enkelt å lage, så det er en fin ting å lage sammen med familien.

Kokosmarengs

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen

20

stykker
Prepp tid

10

minutter
Steketid

15

minutter

Ingredienser

  • 4 eggehviter

  • 140 g uraffinert rørsukker

  • 60 g kokosmasse

  • 100 g 70- 80 % sjokolade

  • 100 g mandler

  • ¼ ts uraffinert fint salt

Fremgangsmåte

  • Pisk eggehviter og salt til et tjukt skum i kjøkkenmaskin eller med håndmikser. Tilsett sukkeret og pisk til en jevn, glatt og helt stiv marengs.
  • Grovhakk sjokolade og mandler.
  • Vend forsiktig kokos, mandler og sjokolade inn i marengsen.
  • Lag 20 topper med marengsen på et stekebrett dekka med bakepapir.
  • Stek i forvarmet ovn på 180° i 15 minutter.
  • Avkjøl helt på stekebrettet før du flytter på marengsen.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.