Søk
Close this search box.

Kroketter med ost og skinke

Del oppskriften

Potetmos er noe av det beste å ha rester av, fordi da kan du lage kroketter med ost og skinke. 

Dette er både utrolig digg og enkelt, og ikke minst matredding! Er du klar over at vi i Norge kaster over halvparten av maten vår? Det er bare så vanvitttig sinnsykt! Sånn kan vi ikke holde på.  

Denne oppskriften på kroketter med ost og skinke er til Airfryer, men du kan selvsagt steke de på varmluft i ovnen også. Oppskriften er også litt sånn cirka, noe som det blir da det er snakk om å bruke rester. Presise mengder i denne oppskriften er ikke viktig. Det som er viktig er at krokettdeigen ikke blir for løs, så du ikke klarer å forme eller løfte/ flytte krokettene og at det er rikelig med ost. Prøv deg frem.

Kroketter med ost og skinke

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen

Ingredienser

  • 500-600g kald potetmos

  • 2 egg*

  • 1 mozarella

  • 100 g skinke

  • 50 g parmesan eller liknende

  • knust usukret cornflakes*

  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Bland egg og potetmos. Se merknad.
  • Kutt skinke i små biter. Smuldre mozarellaen og riv parmesanen fint.
  • Bland alt i potetmosen og smak til med salt og pepper. Du kan selvfølgelig slenge i litt ekstra krydder om ønskelig; ramsløk, hvitløk, chilli, paprika osv. Smak deg frem til din favoritt.
  • Form krokettene i kuler på størrelse med et lite egg. Rull de i cornflakes til de er jevnt dekket.
  • Stek i Airfyer på 150 grader i 20 minutter.
  • Server med din favoritt dipp/ saus.

Notater

  • *hvis potetmosen er tørr bruk hele egg. Hvis potemosen er mer fuktig, bruk kun eggeoplommer og kanskje bare en. Krokettdeigen må ikke bli for løs.
  • Du vil ha ikke ha cornflakesen helt malt til pulver, men heller ikke for store biter. Du får best kontroll på resultatet ved bruk av morter. Det er også selvsagt mulig å bruke panko eller brødsmuler som skorpe. Vi synes det gjør seg best med conflakes.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.