Søk
Close this search box.

Brenneslepizza

Del oppskriften

Brenneslepizza har lett blitt en av mine favorittpizzaer.

Denne pizzaen er absolutt så god og morish at du bare bør løpe ut å sanke brennelse. Forvell brennesla og ha i frysern så kan du lage denne herligheten vintern igjennom mens du drømmer om vårsola. 

Blåmuggosten er essensiell på denne brenneslepizzaen. Selv om du tror du ikke liker det. Husbonden liker ikke blåmuggost, men digger det på denne pizzaen. Fordel osten i ekstra små biter om du er skeptisk. Samme reaksjon har jeg fått fra en rekke venner, som ikke liker blåmuggost. Ikke hopp over sitronskall til servering, det utgjør det lille ekstra og løfter brenneslepizzaen til nye høyder!

Brenneslepizza

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Servings

1

porsjoner
Prep time

10

minutes

Ingredienser

  • 1 pizzabunn, se egen oppskrift

  • 2 ss rømmesaus, se egen oppskrift

  • ca. 50 g forvella avrent brennesle

  • ½ rødløk

  • ca. 40 g blåmuggost

  • ca. ½ mozzarella

  • sitronskall fra en økologisk sitron

Fremgangsmåte

  • Kutt rødløken i tynne skiver.
  • Ha to spiseskjeer med rømmesaus utover på pizzabunnen.
  • Fordel øvrig fyll utover pizzaen.
  • Stek i 5-6 minutter på 250 grader grill.
  • Server med ½ ts revet sitronskall strødd over pizzaen.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.