Pizzabunn

Share on facebook
Del oppskriften

Pizzabunn er viktig. Go- to pizzabunn deig er viktig. Dette er vår. 

Vi prøver som regel å lage surdeigsvarianten (se egen oppskrift) men innimellom får man spontan-lyst på pizza og da må man lager gjær- varianten. Heldigvis er denne oppskriften både veldig enkel, godt og relativt rask (heving tatt i betraktning).

 

Pizzabunn

0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Antall

2

stykker

Ingredienser

  • 250 g tipo 00 mel/ sikta spelt/ dala hvete

  • 1,25- 1,50 dl lunka vann

  • 1 ts gjør

  • 1 ts fintmalt uraffinert salt

Fremgangsmåte

  • Kjør alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med eltekrok til du har en jevn elastisk ball.
  • Hev i bolle med lokk eller dekka med plastfolie el. til dobbel størrelse på et lunt sted.
  • Del deigen i to og trill til kuler.
  • Form pizzadeig med fingrene. Strekk/ snu/ press med fingertuppen ut fra senter. Alternativt bruk kjevle.
  • Topp med ønska topping og stek til skorpa og osten er gylden.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @Rein Mat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Like us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.