Søk
Close this search box.

sALTA HONNINGIS

Del oppskriften

Salta honningis med er perfekt for deg som liker kombinasjonen av det søte og det salte. Det er selvfølgelig også best egna for de som er glad i honning. 

I oppskrifta serverer vi med karamelliserte pekannøtter, de kan selvsagt sløyfes eller erstattes med andre nøtter, men det er digg med litt karamelliserte nøtter som konsistens – kontrast til iskrem. 

Salta iskrem får naturlig en mykere konsistens på grunn av honningen. Hjemmelagd is blir som regel steinhard når den er skikkelig frossen, i motsetning til kjøpeis. Dette er rett og slett fordi hjemmelagd is ikke er tilsatt en rekke kunstige konsistensmidler for å gjøre isen mykere.

 

Vår oppskrift på salta honningsis ble publisert for første gang i Lev Landlig juni 2023.

Salta honningis

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

6

Ingredienser

  • 2 dl fløte

  • 3 dl melk

  • 2 eggeplommer

  • 90 g honning

  • 1 strøken ts fint uraffinert salt

  • 80 g pekannøtter

  • 3 ss uraffinert rørsukker

Fremgangsmåte

  • Varm opp melk og fløte. Når det er varmt (det skal ikke koke), pisk inn eggeplommer, salt og honning i melkeblandinga.
  • Avkjøl blandingen litt før du har den i iskremmaskin. Kjør iskremprogram.
  • Grovhakk pekannøtter. Smelt sukker i en liten panne, når det begynner å karamellisere, ta av varmen og vend inn pekannøttene. Avkjøl.
  • Når iskremprogrammet er ferdig, strø over karamelliserte pekannøtter og litt maldonsalt til servering.
  • Oppbevares i tett kontainer i fryser.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.