Squashpasta, det må du bare prøve! Det er så lett, raskt og utrolig godt, Det er squashsesong, og her har du en næringsrik vegetar rett på under 20 minutter med squash i hovedrolla og norske grønnsaker i sesong.
Squashpasta er en genial måte å bruke rikelig med sqaush i en rett og la den være hovedstjerna.
Alle som dyrker squash vet at man som regel går fra å vente på squash’n til å plutselig ha så mye squash at du ikke helt vet hva du skal gjøre med den. Da må du prøve squashpasta.
Folk mener mye rart om squash, jeg har hørt mange mene det ikke smaker noe, og andre synes frøene er “ekle” å spise. Det er mye rart. Men, denne squashpastaen kan jeg nesten garantere de fleste vil like, og den vil motbevise de som mener squash er smakløs.
PS: Du kan selvsagt bruke hvilken som helst pasta du måtte foretrekke. Jeg synes den gjør seg best med tagliatelle eller fettuccine.
-Tilhørende oppskrifter -
Preserverte Egg
Squashpasta
4
porsjoner15-20
minutterIngredienser
500 g squash
1 stor løk
2 store hvitløksfedd
1 olivenolje
10 g smør
1 dl fløte
skall fra 1/3 økologisk sitron
400 g tørrka tagliatelle eller fettuccine
Fremgangsmåte
- Sett en stor kjele med vannet til pastaen til koking.
- Riv squashen grovt på rivjern.
- Varm opp en stor panne og ha i olivenolje og squash. Stek væsken ut av squashen.
- Mens squashen steker, del løken i to og skjær i tynne strimler og finhakk hvitløk.
- Ha løk og hvitløk i squashen, tilsett en god klype salt og smøret. La det steke i minst 5 minutter til løken er myk.
- Mens squash blandingen steker, kok pastaen etter anvisning på pakken.
- Tilsett fløte og kok litt inn. Smak til med salt og pepper.
- Sil av pastaen og vend inn squashblandingen i pastaen.
- Ha sitronskall over til servering, og gjerne revet preservert egg eller parmesan om ønskelig.
Notater
- PS: Du kan selvsagt bruke hvilken som helst pasta du måtte foretrekke. Jeg synes den gjør seg best med tagliatelle eller fettuccine.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook