Søk
Close this search box.

Squashpasta

Del oppskriften

Squashpasta, det må du bare prøve! Det er så lett, raskt og utrolig godt, Det er squashsesong, og her har du en næringsrik vegetar rett på under 20 minutter med squash i hovedrolla og norske grønnsaker i sesong. 

Squashpasta er en genial måte å bruke rikelig med sqaush i en rett og la den være hovedstjerna. 

Alle som dyrker squash vet at man som regel går fra å vente på squash’n til å plutselig ha så mye squash at du ikke helt vet hva du skal gjøre med den. Da må du prøve squashpasta. 

Folk mener mye rart om squash, jeg har hørt mange mene det ikke smaker noe, og andre synes frøene er “ekle” å spise. Det er mye rart. Men,  denne squashpastaen kan jeg nesten garantere de fleste vil like, og den vil motbevise de som mener squash er smakløs. 

PS: Du kan selvsagt bruke hvilken som helst pasta du måtte foretrekke. Jeg synes den gjør seg best med tagliatelle eller fettuccine. 

-Tilhørende oppskrifter -

Squashpasta

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen

4

porsjoner
Prepp tid

15-20

minutter

Ingredienser

  • 500 g squash

  • 1 stor løk

  • 2 store hvitløksfedd

  • 1 olivenolje

  • 10 g smør

  • 1 dl fløte

  • skall fra 1/3 økologisk sitron

  • 400 g tørrka tagliatelle eller fettuccine

Fremgangsmåte

  • Sett en stor kjele med vannet til pastaen til koking.
  • Riv squashen grovt på rivjern.
  • Varm opp en stor panne og ha i olivenolje og squash. Stek væsken ut av squashen.
  • Mens squashen steker, del løken i to og skjær i tynne strimler og finhakk hvitløk.
  • Ha løk og hvitløk i squashen, tilsett en god klype salt og smøret. La det steke i minst 5 minutter til løken er myk.
  • Mens squash blandingen steker, kok pastaen etter anvisning på pakken.
  • Tilsett fløte og kok litt inn. Smak til med salt og pepper.
  • Sil av pastaen og vend inn squashblandingen i pastaen.
  • Ha sitronskall over til servering, og gjerne revet preservert egg eller parmesan om ønskelig.

Notater

  • PS: Du kan selvsagt bruke hvilken som helst pasta du måtte foretrekke. Jeg synes den gjør seg best med tagliatelle eller fettuccine. 

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.