Sei med tomat og kapers er en superrask hverdagsmiddags rett, som er ferdig på under den tiden det tar å koke poteter.
Norske tomater fortsatt i sesong, og vi henter daglig inn herlige tomater fra drivhuset.
Norske råvarer i sesong, det blir ikke bedre! Kapersen gir en unik vri på tomatene, men uten at det blir for mye. Hvis du er skeptisk til kapers, er dette en fin rett å prøve, da kapers smaken ikke er intens, men blander seg fint med fisk og tomat.
Norsk sei er en av fisketypene vi bruker mest. God, billig og bærekraftig!
Traktkarameller 2
2
25
minutterIngredienser
400 g seifilet
600 g tomater
1 ss kapers*
1 stor gul løk
1 stort fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1 ts hvit balsamico eddik eller hvitvinseddik
salt og pepper
poteter
Fremgangsmåte
- Sett poteter til koking.
- Grovhakk tomatene.
- Varm opp en stor stekepanne og ha i olivenolje og tomatene. Stek ut litt væske av tomatene mens du finstrimler løk og finhakker hvitløk. Tilsett løk og hvitløk i panna, eddik og en klype salt. La det småkoke i minst fem minutter.
- Kutt fiskefileten i porsjoner og salt fiskestykkene på begge sider.
- Finhakk kapers.
- Tilsett kapersen i panna og smak til med salt og pepper. Dytt fiskestykkene godt ned i panna og stek til de begynner å flake seg. Snu en gang om ønskelig.
- Server med kokte poteter. Om ønskelig, topp med finhakka vårløk eller persille,
Notater
- Hvis du er veldig glad i kapers, kan du kline til med to spiseskjeer!
- Du kan også erstatte vanlige kapers med ramsløk- kapers, løvetann- kapers eller russekål- kapers, men da bør du sikkert doble mengden, eller i hvert fall smake deg frem.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook