Søk
Close this search box.

Pepperkakekarameller

Del oppskriften

Altså, er du glad i godt krydra pepperkaker, kommer du til å digge disse pepperkakekaramellene. Jeg elsker vår oppskrift på pepperkaker, som disse karamellene er inspirert av. Proppa med pepper, nellik, ingefær, kanel og stjerneanis. Disse karamellene er søte, salte, spicy, full av varmende krydder, setter seg fast i tennene og smelter på tunga.

Pepperkakekaramellene er raske og enkle å lage. Perfekt på julekonfekt fatet eller som en julegave/ vertskapsgave. Skal du gi de bort vil jeg anbefale og pakke inn en og en karamell.

Pepperkakekarameller

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Stykker

25

Prepp tid

25

minutter

Ingredienser

  • 1 dl sukker

  • 1 dl fløte

  • 0,5 dl honning

  • 50 g smør

  • 0,5 ts uraffinert fint salt

  • ½ ts malt kanel

  • ½ ts malt ingefær

  • ¼ ts malt nellik

  • ¼ ts malt stjerneanis

  • ¼ ts malt svart pepper *

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene, unntatt krydder i en medium stor kjele. La det koke opp. Senk varmen og la det småkoke til massen når 122°.
  • Sikt alt krydderet igjennom en fin sil, for å unngå klumper.
  • Ta så kjelen av varmen og pisk raskt inn krydder.
  • Hell over i en ønsket form. Jeg pleier å bruke en som er 12cmx18cm. Jeg dekker den med bakepapir så karamellen ikke setter seg fast.
  • Avkjøl helt før du tar den ut av forma og skjærer karamellen i ønskede biter med en skarp kniv. (2)
  • Skal du servere med en gang, strø over litt maldonsalt til servering.

Notater

  • (1) Du kan gjerne bruke grovkverna svart pepper, men da trenger du åpenbart ikke sikte den...
  • (2) Pakk inn en og en karamell i bakepapir/matpapir hvis du skal oppbevare de en stund, Da holder de forma uansett temperatur du oppbevarer de i.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.