Disse traktkaramellene er noe uten om det vanlige. Traktkantarell og karamell høres kanskje litt sært ut, men kombinasjonen er magisk. Traktkantarellen gir en unik umami smak som gjør seg utrolig godt med karamell. Traktkaramellene er søte, salte, full av umami, setter seg fast i tennene og smelter på tunga. De er rett og slett magiske.
Etter jeg begynte å leke med denne smakskombinasjonen og teste den ut på folk skjønner jeg virkelig ikke at dette ikke er en kjent greie. Det har hittil ikke vært noen prøvekaniner som ikke har fått «their mind blown» og ingen som ikke har likt traktkarameller.
Traktkaramellene er raske og enkle å lage. Perfekt på julekonfekt fatet eller som en julegave/ vertskapsgave. Skal du gi de bort vil jeg anbefale og pakke inn en og en karamell.
OBS. For å lage disse karamellene trenger du malt traktkantarell. Hvis du har tørka traktkantarell bare maler du de til et fint pulver.
Traktkarameller
25
25
minutterIngredienser
1 dl sukker
1 dl fløte
0,5 dl honning
50 g smør
0,5 ts uraffinert fint salt
2 ts finmalt traktkantarell
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene, unntatt traktkantarell i en medium stor kjele. La det koke opp. Senk varmen og la det småkoke til massen når 122 grader.
- Ta så kjelen av varmen og pisk raskt inn malt traktkantarell.
- Hell over i en ønsket form. Jeg pleier å bruke en som er 12cmx18 cm. Jeg dekker den med bakepapir så karamellen ikke setter seg fast.
- Avkjøl karamellen helt før du tar den ut av forma og skjærer karamellen i ønskede biter med en skarp kniv.*
- Skal du servere med en gang, strø over litt maldonsalt til servering.
Notater
- *Pakk inn en og en karamell i bakepapir/matpapir hvis du skal oppbevare de en stund, Da holder de forma uansett temperatur du oppbevarer de i.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook