Tyttebærkarameller, smakt det før? Bare så det er sagt, tyttebær kan brukes til å sjukt mye anna enn tyttebærsyltetøy til kjøttkakene. Vi tørker alltid endel tyttebær når vi plukker om høsten. Tyttebær gjør seg for eksempel veldig godt i mye bakst, konfekt, sjokolade og er en ypperlig kontrast i søte og seige karameller!
Tyttebærkarameller er søte, salte, syrlige, setter seg fast i tennene og smelter på tunga.
Tyttebærkarameller er raske og enkle å lage. Perfekt på julekonfekt fatet eller som en julegave/ vertskapsgave. Skal du gi de bort vil jeg anbefale og pakke inn en og en karamell.
Tyttebærkarameller
Stykker
25
Prepp tid
25
minutterIngredienser
1 dl sukker
1 dl fløte
0,5 dl honning
50 g smør
0,5 ts uraffinert fint salt
2 ss tørka tyttebær
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene, unntatt tyttebæra i en medium stor kjele. La det koke opp. Senk varmen og la det småkoke til massen når 122°.
- Ta så kjelen av varmen og vend inn tørka tyttebær.
- Hell over i en ønsket form. Jeg pleier å bruke en som er 12cmx18cm. Jeg dekker den med bakepapir så karamellen ikke setter seg fast.
- Avkjøl helt før du tar den ut av forma og skjærer karamellen i ønskede biter med en skarp kniv.*
- Skal du servere med en gang, strø over litt maldonsalt til servering.
Notater
- *Pakk inn en og en karamell i bakepapir/matpapir hvis du skal oppbevare de en stund, Da holder de forma uansett temperatur du oppbevarer de i.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook