Søk
Close this search box.

Skagensalat

Del oppskriften

Skagensalat er fantastisk som pålegg, som topping på en apetittvekker eller forrett eller som en lunsjrett.

Rekene er på sitt aller beste om vinteren, og er søte, salte og møre. Helt ypperlige på godt brød. En skagensalat blir bare en litt annen vri enn et klassisk rekesmørbrød.

Jeg vil alltid anbefale å bruke enten frosne eller ferske reker, og ta deg bryet med å skrelle de sjøl. De er av mye høyere kvalitet enn reker i lake og stort sett billigere – i hvert fall frosne reker. Det er selvfølgelig mulig å bruke reker i lake og, men da bør du la de renne godt av seg i en sil, samt tørke de godt.

Du kan også ha i krepsehaler i tillegg til halvparten av rekene, hvis du er i “fancy- hjørnet”.

Skagensalat

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Prepp tid

10

minutter

Ingredienser

  • 200 g rensede reker

  • 50 g rødløk

  • 2 ss majones

  • 2 ss rømme

  • ½ ts skall fra en økologisk sitron revet fint

  • 1 ts sitronsaft

  • 2 ss finhakka dill

  • salt og pepper

  • rogn (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  • Finhakk rødløk.
  • Bland rømme, majones, sitronsaft og sitronskall. Vend inn rødløk, dill og reker i sausen og smak til med salt og pepper.
  • Topp med en generøs mengde rogn om ønskelig og server på godt brød.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.