Søk
Close this search box.

Ostekake med pepperkakebunn

Del oppskriften

Ostekake med pepperkakebunn og litt klementin er en ypperlig måte å bruke opp pepperkakene etter jula.

Ofte hører jeg folk si at nå har de pakka bort jula og kasta alle julekake restene. Dette gjør meg forbanna. Mat skal ikke kastes. Dette gjelder også julekakerester. 

Mange har sikkert ambisjoner om å bli super sunne hvert nyttår, og det kan jo fort være mye av motivasjonen for å kaste julekaker. Men, pepperkaker holder seg fine veldig lenge i en tett kakeboks, som for øvrig de fleste julekaker (kjeks typene). De kan settes unna og brukes på kreative måter i løpet av vinteren i stedenfor å kastes. 

I denne oppskriften kan du også benytte andre kjeks som base for bunnen, eller blande forskjellige typer – som for eksempel, ingefærnøtter, brune pinner, sirupssnipper, serinakaker, sandkaker osv. 

Ostekake med pepperkakebunn

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen

Ingredienser

  • Fyll:
  • 400 g naturell kremost

  • 3 egg

  • 1 dl fløte

  • 3 ss uraffinert rørsukker

  • finrevet skall fra en økologisk klementin

  • 1/3 dl saft fra en økologisk klementin

  • Bunn:
  • 200 g pepperkake

  • 50 g smelta smør

  • en klype maldonsalt

Fremgangsmåte

  • Knus pepperkaker til det er helt finmalt i en kjøkkenmaskin eller med en morter. Bland inn smelta smør og salt og ha i en form med bakepapir på 20cm. Press pepperkakeblandingen godt ned slik at den er jevn og fast. Sett bunnen til avkjøling i kjøleskap til den er stiv.
  • Pisk kremost, egg, fløte, klementinskall og saft til en jevn krem.
  • Når bunnen er stivnet, hell forsiktig over ostekremen.
  • Stek nederst i ovnen på 165 grader i en time eller til ostekremen er fast.
  • Avkjøl kaken helt før du tar den ut av forma.
  • Server med noen skiver fersk klementin, eventuelt strø over noen grovhakka brente mandler.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.