Smuldrepai med epler og kanelis

Share on facebook
Del oppskriften
Lett smuldrepai med frisk kanelis.

-Tilhørende oppskrifter -

surdeig_0001_surdeigsdeig

Eple- smuldrepai med kanelis

0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Steketid

30

minutter
Prepp tid

15

minutter

Ingredienser

  • Eplefyll
  • 5 stk syrlige epler

  • 1 ss smør

  • 1 ss kokosblomstsukker

  • 1 ss rørsukker

  • 2 ss honning

  • 1 dl eplejuice

  • 1/2 ts kardemomme

  • 1 ts kanel

  • Paitopping
  • 1 dl sikta speltmel

  • 2 dl havregryn

  • 100 g mandler

  • 50 g smelta smør

  • 1 ss kokosblomstsukker

  • 1 klype maldonsalt

Fremgangsmåte

  • Skrell og del eplene i båter.
  • Smelt 1 ss smør i en panne, når smøret er smeltet tilsett eplejuice, 1 ss sukker og 1 ss honning. Når blandingen begynner å boble, ha i eplene. Tilsette kardemomme og kanel, og rør forsiktig med jevne mellomrom til eplene er litt møre (ca. 5 minutter, men avhenger litt av både type eple, og hvor tykke båter du har kuttet. Fastere epler, lengre tid – melne epler, kortere tid. Tykke båter, lengre tid – tynnere båter kortere tid).
  • Mens eplene blir møre i panna, grovhakk mandlene og rist de lett i en varmpanne – kun et par minutter. Smelt 50 g smør og bland godt inn i mel, havregryn, mandler og salt.
  • Når eplene er ferdige, ha de over i en medium paiform. Strø den tørre blandingen over og bak i ovnen i 20- 30 minutter i ovn forvarmet til 180 grader varmluft – til toppen er gylden.
  • Server med kanelis.

Notater

  • Oppskrift på kanelis finner du her.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @Rein Mat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Like us on Facebook

-Nye oppskrifter -

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.