
Lett smuldrepai med frisk kanelis.
-Tilhørende oppskrifter -

Kanelis (til iskremmaskin
28 september 2020

Eple- smuldrepai med kanelis
Steketid
30
minutterPrepp tid
15
minutterIngredienser
- Eplefyll
5 stk syrlige epler
1 ss smør
1 ss kokosblomstsukker
1 ss rørsukker
2 ss honning
1 dl eplejuice
1/2 ts kardemomme
1 ts kanel
- Paitopping
1 dl sikta speltmel
2 dl havregryn
100 g mandler
50 g smelta smør
1 ss kokosblomstsukker
1 klype maldonsalt
Fremgangsmåte
- Skrell og del eplene i båter.
- Smelt 1 ss smør i en panne, når smøret er smeltet tilsett eplejuice, 1 ss sukker og 1 ss honning. Når blandingen begynner å boble, ha i eplene. Tilsette kardemomme og kanel, og rør forsiktig med jevne mellomrom til eplene er litt møre (ca. 5 minutter, men avhenger litt av både type eple, og hvor tykke båter du har kuttet. Fastere epler, lengre tid – melne epler, kortere tid. Tykke båter, lengre tid – tynnere båter kortere tid).
- Mens eplene blir møre i panna, grovhakk mandlene og rist de lett i en varmpanne – kun et par minutter. Smelt 50 g smør og bland godt inn i mel, havregryn, mandler og salt.
- Når eplene er ferdige, ha de over i en medium paiform. Strø den tørre blandingen over og bak i ovnen i 20- 30 minutter i ovn forvarmet til 180 grader varmluft – til toppen er gylden.
- Server med kanelis.
Notater
- Oppskrift på kanelis finner du her.
Liker du denne oppskriften?
Følg @Rein Mat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Like us on Facebook
-Nye oppskrifter -

Søyeboller
27 mars 2023

Leverpostei
12 mars 2023

Byggotto
6 mars 2023

Preserverte Egg
22 februar 2023