Søk
Close this search box.

Pasta carbonara med spekeskinke

Del oppskriften

Hjemmelaget fersk tagliatelle. Hjemmelaget pasta er noe for seg selv. Det er verdt å forsøke og veldig enkelt å lykkes med.

-Tilhørende oppskrifter -

surdeig_0001_surdeigsdeig

Pasta carbonara med spekeskinke

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

2

Prepp tid

15

minutter

Ingredienser

  • 250 g fersk hjemmelaget tagliatelle

  • 4 stk eggeplommer

  • 1 stk egg

  • 50 g parmesan

  • 1 ss god olivenolje

  • 5 skiver spekeskinke

  • Bladpersille

  • Salt

  • Pepper

Fremgangsmåte

  • Sett en stor kjele lettsaltet vann til koking
  • Kutt spekeskinke i små biter og stek til den er sprø. Ha over på et kjøkkenhåndkle slik at overflødig fett trekkes ut.
  • Riv parmesan fint.
  • I en stor serveringsbolle, pisk sammen eggeplommer, egg og olivenolje og bland inn parmesan.
  • Finhakk en håndfull med bladpersille.
  • Kok pasta etter anvisning på pakke eller 2-3 minutter om du bruker hjemmelaget pasta. (Du kan selvfølgelig bruke vanlig tørket pasta.)
  • Når pastaen er ferdigkokt, sil av vannet. Ha pastaen i bollen med eggeblandingen og bland godt sammen. Tilsett bladpersille og skinke. Smak til med salt og pepper.

Notater

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.