Søk
Close this search box.

Søtpotetsuppe toppa med Slegge og salte mandler

Del oppskriften

En varmende søtpotetsuppe med dype artige smaker og tilfredsstillende konsistens variasjon – silkemykt, søtlig, sprøtt, salt, spicy! “Slegge” er en økologisk spekepølse fra Ask gård i nabobygda!

Vil du ha suppa vegetar eller vegansk, bruk en vegetar/vegansk currypaste og erstatt fiskesaus med soyasaus (husk at soyasaus vil gjøre noe med fargen på suppa) og dropp spekepølsa.

Oppskrift på rød currypaste og salte mandler finner du her:

-Tilhørende oppskrifter -

surdeig_0001_surdeigsdeig

Søtpotetsuppe toppa med Slegge og salte mandler

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Servings

4

Prepp tid

1

time

Ingredienser

  • Suppe
  • 2 stk store søtpoteter

  • 350 ml økologisk kokosmelk

  • 2 ss fiskesaus

  • 2 ss eplesidereddik

  • 1 ss rød currypaste

  • 1,5 dl vann

  • Topping
  • 50 g Slegge spekepølse fra Ask (hvis du ikke har denne typen spekepølse, kan du selvsagt bruke en annen – men ville valg en som er litt sterk, da det passer ekstra godt med smakene i suppa)

  • 1 dl salte mandler

  • 1 ss grovhakka persille

Fremgangsmåte

  • Bak søtpotetene i ovnen på 200º i 30- 60 minutter (til de er myke). Du trenger ikke gjøre annet enn å forvarme ovnen og legge de hele potetene inn i ovnen på bakepapir på et brett, slik de er. Når de er myke å klemme på er de klare. Du kan også bake potetene på forhånd, da går suppa kjempe fort!
  • Skrell potetene og ha de i en kjele. Pass på at du får med deg alle de karamelliserte bitene, dette er det beste med å bake søtpotetene. Ved å bake de hele med skall, baker de i sin egen fuktighet og får en ekstra fantastisk smak! (du kan selvsagt velge å koke søtpotene isteden da det går fortere, men da skal du være klar over hva du går glipp av! Bak de heller dagen før hvis det er tid du vil spare.)
  • Fyll opp med vann i kjelen og kjør til en glatt puré med stavmikser (eventuelt ha det i en blender). Kok opp med kokosmelk og curry paste, fiskessaus og eddik.
  • Kutt Slegge i små terninger og stek i en liten panne i 4- 5 minutter. Ta av varmen og legg på tørkepapir, så overflødig fett kan trekke ut. Grovhakk mandlene.
  • Smak til med salt i suppa om nødvendig. (Husk at du skal ha i både salte mandler og spekepølse som i seg selv også er salt)
  • Topp suppa med mandler, Slegge og persille.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.