Mørk sjokoladeis med salt karamell! Det blir nesten ikke bedre enn det. Dekadent søtt og salt med krønsj fra rista hasselnøtter som det lille ekstra på toppen.
De fleste iskremer du får kjøpt inneholder en haug med unødvendig søppel. Er du glad i iskrem som oss og opptatt av hva du får i deg av unødvendige fyllmasser og tilsetningsstoffer vil jeg faktisk anbefale å gå til innkjøp av en iskremmaskin. Du kan selvsagt lage iskrem uten maskin og, det er bare mye enklere med. Har du iskremmaskin har du plutselig nesten ingen unnskyldninger for å ikke lage isen sjøl heller… du kan bokstavelig talt blande for eksempel youghurt med bær – kjør iskremprogram og du har iskrem! Enklere blir det ikke, du kontrollerer ingrediensene og kan spise med god samvittighet og lave skuldre…
Denne oppskrifta er til iskremmaskin.
Se egen oppskrift for salt karamell.
-Tilhørende oppskrifter -
Salt karamellsaus
Mørk sjokoladeis med salt karamell
6
30
minutter40
minutterIngredienser
3 dl fløte
3 dl melk
3 stk eggeplommer
100 g 85% økologisk sjokolade
50 g kokosblomstsukker
3 ss salt karamell (se egen oppskrift)
50 g hasselnøtter
Fremgangsmåte
- Kok opp sjokolade, melk og fløte. Avkjøl i 5- 10 minutter (bare sånn at blandingen ikke er glovarm). Pisk sammen eggeplommer og sukker og bland det inn i melkeblandinga. Sil alt tilbake i kjelen. Varm opp til blandingen tykner – ikke koke, da skiller den seg! Følg med!
- Rist hasselnøttene i en varm og tørr panne til skallet løsner fra nøttene. Legg nøttene på et kjøkkenhåndkle, brett håndkle over og gni til skallet er løsnet fra alle nøttene. Grovhakk nøttene.
- Ha den over i iskremmaskin og kjør iskremprogram. Når isen er ferdig i maskina, ha over i en passende form/ boks. Ha et lag is, så 1 ss salt karamell – gjenta to ganger og topp iskremen med rista hasselnøtter og en klype maldonsalt.
- Sett isen i frysern et par timer før servering.
Notater
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook