Søk
Close this search box.

Salt karamellsaus

Del oppskriften

Salt karamellsaus er ikke bare kjekt å ha til julekonfekten, men kan oppbevares lenge i kjøleskapet. Den gjør seg også veldig bra til og i iskrem… 

Mye bedre å lage den sjøl enn å kjøpe noe tilsatt unødvendige og tvilsomme tilsetningsstoffer. Enkelt er det og! 

surdeig_0001_surdeigsdeig

Salt karamellsaus

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Prepptid

20

minutter

Ingredienser

  • 2 dl kokosblomstsukker

  • 1 dl vann

  • 1,25 dl fløte

  • 25 g smør

  • Maldonsalt

Fremgangsmåte

  • Kok opp sukker og vann til sukkeret er oppløst. Små kok til vannet er fordamet og det karamelliserer seg.
  • Tilsett smør og pisk inn til alt er jevnt.
  • Pisk inn fløten i karamellen. Hell fløten i jevnt og ikke for mye om gangen.
  • Avkjøl til den er lunka og hell over på egnet beholder. Oppbevar i kjølesakap.

Notater

  • Tips: når du skal bruke karamellsausen ta den ut av kjøleskapet en halvtimes tid før bruk, så er den litt mer brukervennelig, da den blir ganske tjukk når den er kjøleskapskald.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.