Salt karamellsaus er ikke bare kjekt å ha til julekonfekten, men kan oppbevares lenge i kjøleskapet. Den gjør seg også veldig bra til og i iskrem…
Mye bedre å lage den sjøl enn å kjøpe noe tilsatt unødvendige og tvilsomme tilsetningsstoffer. Enkelt er det og!
Salt karamellsaus
Prepptid
20
minutterIngredienser
2 dl kokosblomstsukker
1 dl vann
1,25 dl fløte
25 g smør
Maldonsalt
Fremgangsmåte
- Kok opp sukker og vann til sukkeret er oppløst. Små kok til vannet er fordamet og det karamelliserer seg.
- Tilsett smør og pisk inn til alt er jevnt.
- Pisk inn fløten i karamellen. Hell fløten i jevnt og ikke for mye om gangen.
- Avkjøl til den er lunka og hell over på egnet beholder. Oppbevar i kjølesakap.
Notater
- Tips: når du skal bruke karamellsausen ta den ut av kjøleskapet en halvtimes tid før bruk, så er den litt mer brukervennelig, da den blir ganske tjukk når den er kjøleskapskald.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook