Søk
Close this search box.

Pizza med potet og rosmarin

Del oppskriften

Pizza med potet og rosmarin er helt genialt! Her i huset er vi veldig glade i poteter, så vi måtte jo teste ut konseptet med potet på pizza? Vår konklusjon er at potet, parmesan og rosmarin er en ypperlig kombinasjon og gjør seg særdeles godt på pizza. Blant annet en fin måte å bruke ekstra kokte poteter på! Rømmesausen vi bruker er vår faste “go to” hvite saus til pizza. Den er utrolig god og kan brukes til de fleste pizza toppinger. Den fungere for øvrig også perfekt som dipp!

surdeig_0001_surdeigsdeig

-Tilhørende oppskrifter -

Pizza med potet og rosmarin

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

1

Steketid

8-10

minutter
Prepp tid

5

minutter

Ingredienser

  • Pizza med potet og rosmarin
  • 1 stk pizzabunn

  • 2 ss rømmesaus

  • 2 medium store kokte poteter

  • 50 g parmesan

  • et par kvister fersk rosmarin

  • svart pepper

  • maldonsalt

  • Rømmesaus
  • 250 g rømme

  • 1 stk hvitløksfedd

  • 1 ts chiliolje

  • salt

Fremgangsmåte

  • Rømmesaus
  • Finhakk hvitløken, bland inn i rømmen, med hvitløk og smak til med salt. Sausen holder til 4- 5 pizza. Den holder lenge i kjøleskapet og kan også brukes som dipp.
  • Pizza med potet og rosmarin
  • Kutt potetene i skiver på et par millimeter tykkelse. Riv parmesanen fint på rivjern. Plukk bladene av rosmarinkvisten.
  • Smør sausen forsiktig ut over pizzabunnen. Ha på potetskiver, litt maldonsalt og kverna svart pepper. Strø over parmesanen og topp med rosmarinblader.
  • Stek på pizzastein i ca. 5- 8 minutter i forvarmet ovn under grillelement på 230 grader. Følg med, steke tiden vil komme an på ovnen din.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.