Søk
Close this search box.

Pizza med squash og spekeskinke

Del oppskriften

Det er squashsesong og pizza med squash og spekeskinke er helt fantastisk! Grilla squash er en av våre favoritt grønnsaker å ha på pizza. Når du bruker squash på pizza, bør du alltid steke eller grille den på forhånd – dette er fordi squash inneholder mye vann og hvis du ikke fjerner en del av dette vil du få en våt og soggy pizza.

Rømmesausen vi bruker er vår faste “go to” hvite saus til pizza. Den er utrolig god og kan brukes til de fleste pizza toppinger. Den fungere for øvrig også perfekt som dipp!

surdeig_0001_surdeigsdeig

-Tilhørende oppskrifter -

Pizza med squash og spekeskinke

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

1

Steketid

5-10

minutter
Prepp tid

10

minutter

Ingredienser

  • Pizza med squash og spekeskinke
  • 1 pizzabunn

  • 2 ss rømmesaus

  • 3-4 skiver spekeskinke

  • 4 skiver squash

  • 5 stk cherry tomat

  • 1/4 gulost

  • Rømmesaus
  • 250 g rømme

  • 1 stk hvitløksfedd

  • 1 ts chiliolje

  • salt

Fremgangsmåte

  • Rømmesaus
  • Finhakk hvitløken, bland inn i rømmen, med hvitløk og smak til med salt. Sausen holder til 4- 5 pizza. Den holder lenge i kjøleskapet og kan også brukes som dipp.
  • Pizza med squash og spekeskinke
  • Grill eller stek squashskivene. Skivene bør være i hvert fall en centimeter tjukk. Grunnen til at du skal steke squashen på forhånd er for å få ut litt væske, så pizzaen ikke blir våt og soggy.
  • Kutt cherry tomatene i fire. Kutt løken i tynne strimler. Riv ost.
  • Smør sausen forsiktig ut over pizzabunnen. Ha på squash, tomat og løk. Strø over ønsket mengde ost og topp med spekeskinken.
  • Stek på pizzastein i ca. 5- 8 minutter i forvarmet ovn under grillelement på 230 grader. Følg med, steke tiden vil komme an på ovnen din.

Notater

  • Rømmesausen kan fint lages på forhånd og blir egentlig bare bedre og bedere.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.