Søk
Close this search box.

Pizza med kapers, artisjokk og ansjos

Del oppskriften

Pizza med kapers, artisjokk og ansjos er en annerledes pizza en trolig hva de fleste pleier å lage, men kombinasjonen er veldig god! Salt fra ansjosen og kapersen komplimenterer syrligheten i artisjokken, perfekt med tomatsausen og smelta ost.

Oppskrift på pizzabunn finner du her:

surdeig_0001_surdeigsdeig

-Tilhørende oppskrifter -

Pizza med kapers, artisjokk og ansjos

4.0 from 3 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

1

Steketid

5-10

minutter
Prepp tid

5

minutter

Ingredienser

  • Tomatsaus
  • 4 dl hermetisk tomat

  • 1 løk

  • 2 hvitløksfedd

  • 1 dl fersk hakket basilukum

  • 1 ss olivenolje

  • 1 dl vann

  • maldonsalt

  • Pizza med kapers, artisjokk og ansjos
  • 1 pizzabunn (se egen oppskrift)

  • 2 ss tomatsaus

  • 1 ss kapers

  • 3 stk artisjokkhjerter

  • 4 ansjos

  • 1/4 rødløk

  • revet gulost

Fremgangsmåte

  • Tomatsaus
  • Skrell og kutt opp løk og hvitløk.
  • Varm opp en liten kjele. Når kjelen er varm, ha i olivenoljen. Mykstekt løk og hvitløk. Ha i tomat. Skyll boksen med vannet, for å få med all tomaten. Ha i en klype salt. Småkok under lokk i en time.
  • Ha i basilikum og kjør alt til en glatt saus med stavmikser eller i blender. Smak til med salt og pepper. Dette er nok saus til flere porsjoner, du kan fryse ned sausen eller oppbevare den i tett glass i kjøleskapet.
  • Pizza
  • Strimle løken i tynne skiver. Grovhakk artisjokk. Del ansjosen i mindre biter.
  • Smør sausen forsiktig ut over pizzabunnen. Strø over løk, ansjos, kapers, artisjokk og topp med ønsket mengde ost.
  • Stek på pizzastein i ca. 5- 8 minutter i forvarmet ovn under grillelement på 230 grader. Følg med, steke tiden vil komme an på ovnen din.

Notater

  • Oppskrift på pizzabunn finner du her.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.