Søk
Close this search box.

Pistasjis

Del oppskriften

Det er vår! Det er snart påske. Hvem har lyst på iskrem!? Jeg har nesten alltid lyst på iskrem, og særlig pistasjis. Pistasjis er desidert en av mine favoritter på iskrem- fronten. Butikk iskrem er desverre sjelden av god kvalitet og proppfull av alt for mye sukker,  unødvendig og tidvis skadelige tilsetningsstoffer. Ingredienslista er stort sett milevis fra hva man forbinder med god iskrem, som egg, fløte og melk! Så, nok en gang – det er bedre å lage sjøl! Og når det er så lett som denne oppskriften, kan hvemsomhelst lage seg god is hjemme.

Denne oppskifta er til iskremmaskin.

Se egen oppskrift for pistasjsmør.

Pistasjis

5.0 from 1 vote
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

4-6

Prepp tid

20

minutter
Nedkjølingstid

40

minutter

Ingredienser

  • 200 g pistasjsmør

  • 2 dl fløte

  • 3 dl melk

  • 2 eggeplommer

  • 2 ss uraffinert rørsukker

  • 1 dl pistasjnøtter

Fremgangsmåte

  • Varm opp melk og fløte. Når det er varmt (det skal ikke koke), bland sukker og eggeplommer og pisk inn i melkeblandinga. Pisk så inn pistasjsmøret til det er helt jevnt.
  • Grovhakk pistasjnøtter.
  • Avkjøl blandingen litt før du har den sammen med halvparten av pistasjnøttene i iskremmaskin. Kjør iskremprogram.
  • Når iskremprogrammet er ferdig, ha isen i en form og strø over resten av pistasjnøttene. Oppbevar i tett kontainer i fryser.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.