Søk
Close this search box.

Pistasjkuler

Del oppskriften

Er du glad i pistasj? Da må du sjekke ut disse pistasjkulene. Vi elsker pistasjnøtter. I mat, snacks, is og dessert. Derfor har jeg lagd disse pistasjkulene, som er basert på vårt pistasjsmør, og trukket med hvitsjokolade. Perfekt påfyll i påskeegget, som en dessert eller en gave. En munnfull som er søt og salt, med en herlig rein smak av pistasjnøtter.

Se egen oppskrift for pistasjsmør.

-Tilhørende oppskrift -

Pistasjkuler

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen

Ingredienser

  • 250 g pistasjsmør (se egen oppskrift)

  • 200 g hvit sjokolade

  • 1 dl rå hakka pistasjnøtter

Fremgangsmåte

  • Trill kuler av pistasjsmøret. Ca.30 stk. på størrelse med en stor drue.
  • Smelt sjokoladen (enten pellets eller sjokoladeplate brekt i små biter) over vannbad - dekk gjerne over sjokoladen så du ikke får noe vann på sjokoladen! Smeltet sjokolade liker IKKE vann! Sjokoladens temperatur skal ikke overstige 43- 45 grader. Så skal den kjøles ned til arbeidstemperatur, som for hvit sjokolade er 29 grader.
  • Det er forskjellige måter å kjøle ned sjokoladen på. Du kan ta av en del, kjøle den andre delen ned over is. Så temperer opp igjen med den varme sjokoladen. Eller så kan du ta av litt av den smeltede sjokoladen, og kjøle ned med å tilsette litt usmeltet sjokolade. Whatever works for you. Det skal kjøles ned til 27- 28 grader, og så tempereres opp med den varme sjokoladen du har satt til siden til 29 grader, sjekk jevnlig med temperaturmåler når du temperer opp.
  • Når sjokoladen er på 29 grader, trill kulene i sjokoladen og strø over hakka pistasjnøtter. Du må nok temperere sjokoladen igjen et par ganger i løpet av prosessen. La sjokoladen avkjøle seg helt før servering.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.