Er du glad i pistasj? Da må du sjekke ut disse pistasjkulene. Vi elsker pistasjnøtter. I mat, snacks, is og dessert. Derfor har jeg lagd disse pistasjkulene, som er basert på vårt pistasjsmør, og trukket med hvitsjokolade. Perfekt påfyll i påskeegget, som en dessert eller en gave. En munnfull som er søt og salt, med en herlig rein smak av pistasjnøtter.
Se egen oppskrift for pistasjsmør.
-Tilhørende oppskrift -
Pistasjsmør
8 mars 2022
Pistasjkuler
Ingredienser
250 g pistasjsmør (se egen oppskrift)
200 g hvit sjokolade
1 dl rå hakka pistasjnøtter
Fremgangsmåte
- Trill kuler av pistasjsmøret. Ca.30 stk. på størrelse med en stor drue.
- Smelt sjokoladen (enten pellets eller sjokoladeplate brekt i små biter) over vannbad - dekk gjerne over sjokoladen så du ikke får noe vann på sjokoladen! Smeltet sjokolade liker IKKE vann! Sjokoladens temperatur skal ikke overstige 43- 45 grader. Så skal den kjøles ned til arbeidstemperatur, som for hvit sjokolade er 29 grader.
- Det er forskjellige måter å kjøle ned sjokoladen på. Du kan ta av en del, kjøle den andre delen ned over is. Så temperer opp igjen med den varme sjokoladen. Eller så kan du ta av litt av den smeltede sjokoladen, og kjøle ned med å tilsette litt usmeltet sjokolade. Whatever works for you. Det skal kjøles ned til 27- 28 grader, og så tempereres opp med den varme sjokoladen du har satt til siden til 29 grader, sjekk jevnlig med temperaturmåler når du temperer opp.
- Når sjokoladen er på 29 grader, trill kulene i sjokoladen og strø over hakka pistasjnøtter. Du må nok temperere sjokoladen igjen et par ganger i løpet av prosessen. La sjokoladen avkjøle seg helt før servering.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook