Det er vår og jeg har gått og ventet på brennesla for å lage denne retten. Brenneslepasta er bare helt fantastisk og servert med preservert eggeplomme ekstra fantastisk! Denne retten er billig, stappfull av næring og rask å lage.
Brennelsepasta har blitt en av mine favoritt måter å bruke brennesle på i det siste. Preserverte egg er også helt fabelaktig og en ypperlig og kreativ måte å lagre overskudds egg. (Eggehviten kan du bruke til å lage marengs!)
Hvis du ikke allerede lagd preserverte eggeplommer finner du oppskriften under. Vær oppmerksom på at det tar noen dager.
Brenneslepasta kan du selvfølgelig servere med alle mulige sauser. Men brenneslepasta med preservert egg er en enkel rett hvor de enkelte ingrediensene får skille seg ut og harmonere sammen.
Brennesle er forresten er super plante som er helt sinnsykt næringsrik. Les mer om brennslas fantastiske egenskaper her.
-Tilhørende oppskrifter -
Brenneslepasta
Preserverte Egg
Brenneslepasta med preservert egg
3
10
minutterIngredienser
1 porsjon brenneslepasta (se egen oppskrift)
1 dl valnøtter
1 preservert egg
30 g parmesan
god olivenolje
saft og skall fra en økologisk sitron
salt og pepper
Fremgangsmåte
- Pastaen kokes i godt saltet vann i 2-3 minutter. Sil av. Bland inn ca. 1 ss olivenolje i pastaen med en gang så den ikke klistrer seg sammen.
- Grovhakk valnøtter. Riv parmesan og sitronskall fint.
- Porsjoner pastaen på tallerkener. Strø over valnøtter og parmesan. Riv over rikelig med preservert eggeplomme. Hell over bitte litt ekstra olivenolje, litt sitronsaft og skall og kvern over litt pepper.
- Vent med å salte til du har smakt alt sammen i en munnfull. Husk at både preservert eggeplomme og parmesan tilfører mye salt. Smak til med mer salt om nødvendig.
- Server med nystekt focaccia eller liknende.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook